Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τι ετοιμάζει πάλι ο Ερντογάν; Ο αρχηγός του Λιμενικού στην Μυτιλήνη λόγω κατακόρυφης αύξησης των ροών μεταναστών

Αιφνιδιαστικά μετέβη στην πριν μερικά εικοσιτετράωρα ο Αρχηγός του Λιμενικού στην Μυτιλήνη λόγω κατακόρυφης αύξησης μεταναστευτικών ροών με 18 περιστατικά σε τρία εικοσιτετράωρα.

Στις 4 Μαρτίου στη Χίο η νέα συνάντηση με στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής παρουσία του
Το νησί δέχεται υβριδική επίθεση καθώς Τούρκοι διακινητές στέλνουν συνεχώς μετανάστες από την Τουρκία προς την Λέσβο αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα λόγω της κατάστασης κτύπησε συναγερμός στις ελληνικές αρχές από την ασυνήθιστα μεγάλη ροή μεταναστών εδώ και 2-3 ημέρες.

Η ανησυχία στην Αθήνα, είχε ως αποτέλεσμα να μεταβεί εκτάκτως στην Λέσβο ο αρχηγός του Λιμενικού  κ. Γιώργος Αλεξανδράκης, για να συντονίσει από κοντά τις κινήσεις των σκαφών του Λιμενικού και να παράσχει υποστήριξη στα στελέχη του σώματος που υπηρετούν στο νησί.

Η αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης άρχισε να καταγράφεται την Παρασκευή και κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Ανατολικό Αιγαίο.

Το έτερο νησί που δέχθηκε ροές ασυνήθιστα μεγάλες ήταν και η Κω.

Μιλάμε για αριθμό αιφνιδιαστικά μεγάλο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με με το προηγούμενο διάστημα, κάτι που σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή, είχαμε επεισόδιο ανάμεσα σε τουρκική ακταιωρό και δύο πλωτά του Λιμενικού στα Ιμια, που πάντως έληξε με απευθείας επικοινωνία μεταξύ αξιωματούχων Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ελληνικός τύπος( καθημερινή) αναφέρει ότι “Ελληνες αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά απέδωσαν την αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης, σε αλλαγή τρόπου δράσης των δουλεμπόρων που επιλέγουν να στέλνουν τις βάρκες”.

Μόνο που οι δουλέμποροι ελέγχονται πλήρως από το τουρκικό λιμενικό.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι του υπουργείου Ναυτιλίας, διαπίστωσαν τους Έξι προηγούμενους μήνες αύξηση των ροών μεταναστών και στην Κρήτη.

Φαίνεται ότι η Άγκυρα κάνει πράξη κατά δοκούν την παρουσία χιλιάδων μεταναστών στο έδαφος της, όταν επιδιώκει κάτι και τώρα σίγουρα έχει σχεδιάσει κάποια πρόκληση, μετά την αναγγελία γεωτρήσεων νοτίως της Κρήτης.

Νέα εισβολή παράνομων μεταναστών στην Κρήτη

Σήμερα Πέμπτη είχαμε σκάφος μεταναστών που εντοπίστηκε ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης σήμερα τα ξημερώματα. Πρόκειται για 35 μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε 31 ναυτικά μίλια νότια του Νομού Ηρακλείου.

Περισυνελέγησαν, μετά από επιχείρηση, από σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν προσωρινά στην Αγία Γαλήνη μέχρι να μεταφερθούν στο Ρέθυμνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν μόνο άνδρες.

Τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη νότια Κρήτη κρούει με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως είναι αναγκαία η αύξηση των οργανικών θέσεων αλλά και η ενίσχυση με πλωτά και εναέρια μέσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ