Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Από το κακό στο χειρότερο - 7 χρόνια αναμονής σε υπόθεση και απόφαση δεν έχει βγει

Οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων δεν είναι μόνο προτέρημα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο κατέχει τα πρωτεία.

Καλές επιδόσεις στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης έχει και ο Άρειος Πάγος, παρά το γεγονός ότι είναι το μόνο από τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, που έχει ενεργοποιήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια και έχουν απολυθεί κάτι λιγότερο από 40 νωχελικοί δικαστές της Πολιτικής Δικαιοσύνης και εισαγγελείς.

Στα συρτάρια των δικαστών του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια μια αναίρεση, η οποία πριν ένα χρόνο μεν συζητήθηκε για δεύτερη φορά (επαναζητήθηκε), αλλά ακόμη αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης, παρά τα γενέθλια της συμπλήρωσης των 7 ετών στο Θέμιδος Μέλαθρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Α1 Τμήμα του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου στις 24.10.2017 εισήχθη αναίρεση επί της υπ΄ αριθμ. 21338/2017 απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Η αναίρεση δικάστηκε την 1η Οκτωβρίου 2018 και 4 χρόνια μετά (Δεκέμβριος του 2022) εκδόθηκε απόφαση η οποία διατάσσει την επαναζητήση της υπόθεσης.

Πράγματι, η υπόθεση επαναζητήθηκε 20 Μαρτίου 2023. Από την επαναζήτηση έως σήμερα έχει περάσει ένα έτος και από την ημέρα εισαγωγής της στον Άρειο Πάγο έχουν περάσει 7 χρόνια, αλλά η απόφαση ακόμη δεν έχει εκδοθεί και είναι άγνωστος ο χρονικός ορίζοντας της δημοσίευσής της.

Στην 7ετη εκκόλαψη της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, αν προστεθεί και η διαδρομή που έχει διανύσει η επίμαχη υπόθεση-δικογραφία στο Πρωτοδικείο και Εφετείο της συμπρωτεύουσας, ο συνολικός χρόνος στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι 13 έτη. Και παρόλα αυτά η δικαστική περιπέτεια συνεχίζεται και ο διάδικος αναμένει στο ακουστικό του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ