Κοινωνία

Ορεινή Κορινθία: Σήμερα πρόκειται να απολογηθεί ο πατέρας της οικογένειας Παλαιοχριστιανών

Μπροστά στον εισαγγελέα πρόκειται να βρεθεί σήμερα ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών», που ζει σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία, καθώς θα απολογηθεί για μια σειρά από αδικήματα.

Ο πατέρας της οικογένειας συνελήφθη την Κυριακή (18.2.2024) στην Ορεινή Κορινθία, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Σημειώνεται πως τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας εξακολουθούν να είναι άφαντα – μαζί με την μητέρα – και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους

Η μητέρα μαζί με τα παιδιά κρύβονται σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και μάλιστα σ’ ένα από τα πλέον δυσπρόσιτα, καθώς δεν υπάρχει ούτε τηλέφωνο για επικοινωνία με τον «έξω κόσμο».

Εισαγγελική διάταξη για τεστ DNA στα παιδιά

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έχει εκδοθεί εισαγγελική διάταξη ώστε να γίνει τεστ DNA στα παιδιά ειδικά μετά την επιμονή της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας να μην αποκαλύπτει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της. 

Ωστόσο, ο πατέρας αρνείται να δώσει DNA με τον δικηγόρο του 45χρονου να δηλώνει: «Δεν θέλει να δώσει DNA παρά την προτροπή την δική μου να δώσει διότι δεν υπάρχει και δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος ποινικός καθώς τα παιδιά αυτά προέρχονται από τους άνδρες που έχουν οι κόρες του».

Η σχέση με την Χρυσή Αυγή

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 45χρονος έχει καταγραφεί σε πλάνα στα επεισόδια με τους χρυσαυγίτες έξω από το θέατρο Χυτήριο το 2012, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι τότε είχε σχέσεις μαζί τους.

Ο 45χρονος πατέρας που αυτοπροσδιορίζεται παλαιοχριστιανός εργαζόταν για περισσότερο από τρία χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία από το λαγούμι των 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία.

Είχε ζητήσει μετάταξη από από τον δήμο Ηλιούπολης, προσκομίζοντας δικαιολογητικά, όπου αναγραφόταν πρόβλημα υγείας. Το αίτημα του έγινε ομόφωνα δεκτό και ξεκινά να εργάζεται στον δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και μισθό 1.029 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Για την υπόθεση της τηλεργασίας από τα λαγούμια έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...