Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ελεύθεροι οι δύο ΟΥΚάδες - «Άνθρακας η δικογραφία» λέει ο δικηγόρος τους

Ελεύθερα χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφέθηκαν τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. 

Θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε:

«Μια «πολύδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Οι συλληφθέντες το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια Πειραιά κι έτσι μεταφέρθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα εκεί.

Η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Σχετικά με τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτος από το πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" Χ.Τ., οι δύο είναι στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, ηλικίας 33 και 32 ετών, ενώ ο τρίτος είναι δίδυμος αδερφός του 32χρονου στρατιωτικού και εργάζεται ως πορτιέρης σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Την πόρτα της φυλακής πέρασε το ηγετικό μέλος της οργάνωσης "Πυρήνες της Φωτιάς"

Το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της φωτιάς» οδηγήθηκε στις φυλακές καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή.

Ο κατηγορούμενος αυτός καταδικάσθηκε για δύο πλημμελήματα κατόπιν δίωξης που του είχε ασκήσει νωρίτερα η εισαγγελία.

Συγκεκριμένα, του είχε ασκηθεί δίωξη για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές ενώπιον του οποίου αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες.

Πώς πέρασε από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα

Στα 8 χρόνια που έμεινε έγκλειστος στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο συλληφθείς και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής ομάδας «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται ότι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να περάσει από την τρομοκρατία στον σκληρό ποινικό χώρο μετά την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι εξέτισε το μικρό μόνο μέρος τη ποινής του δίπλα σε «βαριά ονόματα» του Οργανωμένου εγκλήματος όπως, μεταξύ άλλων, τους δολοφονημένους Βασίλη Στεφανάκο και Γιάννη Σκαφτούρο που τότε ήταν έγκλειστοι και αυτοί.

Μάλιστα ο ίδιος ο Στεφανάκος είχε εκφράσει τη στήριξή του στα συλληφθέντα στελέχη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αναφέροντας σε παλιότερη συνέντευξή του το 2018 ότι «λυπάται που θα παραμείνουν τα αετόπουλα στα κλουβιά». Τα έγκλειστα στελέχη της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης εξέφραζαν κι αυτοί δημόσια την εκτίμηση και τη φιλία τους προς τον επονομαζόμενο “Νονό των Νονών”.

Στοιχείο που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε παλιότερα η Αντιτρομοκρατική πληροφορίες που συνδέουν τον συλληφθέντα με την Greek Mafia είναι αυτό που είδαμε νωρίτερα στο βίντεο σχετικά με τη στενή φιλία του συλληφθέντα με δολοφονημένο σημαίνων στέλεχος της στον Κορυδαλλό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι ενώ είχε καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλιτα σε 76 χρόνια κάθειρξης, είχε εκτίσει μόνο 8 με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί το 2019 αφού έκανε χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Έτσι λοιπόν, ένα ηγετικό μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε μία τόσο βαριά καταδίκη, που δήλωνε πάντα αμετανόητος και είχε ομολογήσει την εμπλοκή του σε 250 επιθέσεις, ήταν ελεύθερος και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, φέρεται να ετοιμαζόταν για ένα ακόμα ηχηρό χτύπημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ