Κοινωνία

Συλλήψεις ρομά για μπαράζ κλοπών στο Αγρίνιο

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και αναμένεται να απολογηθούν στην αρμόδια Ανακρίτρια την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr.

Πρόκειται κατά βάση για ανήλικους (ένας 19χρονος, τρεις 16χρονοι και ένας 13χρονος) στους οποίους χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου χθες και σήμερα. Φέρονται να είχαν συγκροτήσει σπείρα και δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για κλοπές σε τέσσερα καταστήματα της περιοχής (μίνι μάρκετ, παντοπωλείο, πλυντήριο αυτοκινήτων) κατά τις οποίες άρπαξαν 1200 ευρώ και προϊόντα αξίας πέντε χιλ. ευρώ ενώ σε μια περίπτωση προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.  Κατηγορούνται επίσης για μια κλοπή οχήματος και για μια απόπειρα κλοπής.

Όλοι τους μάλιστα έχουν απασχολήσει επανειλημμένως για αντίστοιχα αδικήματα κατά το παρελθόν και σε βάρος τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές. Φαίνεται όμως πως μυαλό δεν άλλαξαν…

Οι κλοπές που εξιχνιάστηκαν-προκάλεσαν μεγάλη ζημιά σε πλυντήριο αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την 24η Ιανουαρίου 2024  διέρρηξαν mini market στο Αγρίνιο και έκλεψαν πληθώρα καπνικών ειδών, συνολικής  αξίας 5.000€. Έκλεψαν ακόμη και το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος καταγραφής  της εν λόγω επιχείρησης.

Το πρωί της 29ης Ιανουαρίου στο Δοκίμι  αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αυτοκίνητο  μάρκας Toyota Corolla  χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Την ίδια ημέρα (29/1) σε παράδρομο της Ε.Ο. Αγρινίου-Αντιρρίου παραβίασαν με λοστό επιχείρηση-πλυντήριο αυτοκινήτων και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 1000€ σε κέρματα, προκαλώντας μάλιστα παράλληλα φθορές στους κερματοδέκτες, συνολικής αξίας περί τις 10.000 ευρώ.

Το πρωί της 31ης Ιανουαρίου έκλεψαν αυτοκίνητο μάρκας Citroen ZX στο Δοκίμι. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο από αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το είχαν ωστόσο χρησιμοποιήσει σε απόπειρα κλοπής σε περίπτερο στο Καινούριο.

Την ίδια ημέρα άλλωστε (31/1) στο Καινούριο παραβιάζοντας την πόρτα παντοπωλείου έκλεψαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε το χρηματικό ποσό των 200€ . Έκλεψαν επίσης την κάμερα ασφαλείας, καθώς και διάφορα σοκολατοειδή και χυμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ