Κοινωνία

Αθώοι οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορήθηκαν για βασανιστήρια πολίτη στους Αμπελόκηπους

Aθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο οι δύο ειδικοί φρουροί που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες για τον ξυλοδαρμό πολίτη που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Κυριακής (28/1) στους Αμπελοκήπους.

Για την αθώωση των δύο αστυνομικών μίλησε στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών, κ. Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως καμία πράξη βίας δεν συμβιβάζεται με το αστυνομικό έργο και πως ο σημαντικότερος κριτής όλων των υποθέσεων είναι η Δικαιοσύνη.

«Η Δικαιοσύνη είχε και έχει την τελευταία κουβέντα και αποφάσισε οι αστυνομικοί να κριθούν αθώοι για όλες τις κατηγορίες. Καμία πράξη βίας δεν συμβιβάζεται με το αστυνομικό έργο και δεν την επικροτούμε. Δεν δικαιολογούμε καμία πράξη βίας από αστυνομικούς που έχουν μοναδικό χρέος να στηρίζουν την ασφάλεια των πολιτών αλλά παράλληλα δεν τους παραδίδουμε και στην πυρά ανεύθυνων κρίσεων και επικρίσεων που έχουν ελατήριο το μένος τους προς την Αστυνομία. Η Δικαιοσύνη έχει την ιερή υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα της κρίσης και της απόφασης και αυτή δεχόμαστε. Η Δράση συνεχίζει να αποτελεί την ασπίδα των πολιτών απέναντι σε ιδιαίτερες μορφές εγκληματικότητας με τους κανόνες που υπαγορεύουν οι νόμοι και η Δημοκρατία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ