Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Aυξάνονται τα περιστατικά έμφυλης βίας και κακοποιήσεων - Συγκλονίζει 30χρονη που κακοποιείτο από τον σύντροφό της: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Τα περιστατικά έμφυλης βίας και κακοποιήσεων που αναδύονται στη δημοσιότητα, με θύματα νεαρά κορίτσια και γυναίκες, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Σε αυτά, οι θύτες είναι συνήθως συντρόφοι, συγγενείς ή σύζυγοι των θυμάτων, δημιουργώντας έναν εφιάλτη για τις γυναίκες που βιώνουν αυτήν τη μορφή βίας.

Στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» στο Open, παρουσιάστηκε η συγκλονιστική περιγραφή μίας 30χρονης των όσων βίωσε από τον κακοποιητή σύντροφό της, που την οδήγησε να επιχειρήσει να πηδήξει από το παράθυρο για να γλυτώσει.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν στο Λύκειο. Κράτησε περίπου 7 χρόνια η σχέση μας, ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερός μου. Συζήσαμε όταν τελείωσα το Λύκειο. Στην αρχή ήταν όλα πολύ καλα. Μετά έχανα τους φίλους μου, δεν με άφηνε να βγαίνω αν δεν ήταν και εκείνος. Όλα άρχισαν όταν ξεκινήσαμε να μένουμε μαζί.

Εκείνος δούλευε, εγώ δεν έβγαινα από το σπίτι. Τον είχα πιάσει να ελέγχει το κινητό μου κάποια βράδια», αναφέρει η 30χρονη.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Στη συνέχεια, η φωνή της λυγίζει και «σπάει» καθώς περιγράφει τις στιγμές βίας που δεχόταν.

«Μετά βρήκα μία λύση να έρχεται η κολλητή μου να έρχεται στο σπίτι. Εκεί άρχισε να μου ανοίγεται και να μιλάμε. Εγώ της έβαζα τοίχο, δεν τα δεχόμουν. Στην αρχή δεν ήθελα να την πιστέψω.

Μετά άρχισε η βία. Ειδικά τα βράδια όταν γυρνούσε από τη δουλειά, ξεσπούσε πάνω μου. Είχα επιλέξει ότι έτσι θα είναι η ζωή μου. Κάποιες στιγμές με χτυπούσε και τα έκρυβα. Προσπαθούσα να είναι ευχαριστημένος. Όταν ερχόμασταν σε επαφή για να ηρεμήσει και αυτός, γινόταν πιο βίαιος. Είχα επιλέξει να μην μπλέξω άλλους ανθρώπους. Είχα σημάδια στα χέρια, στα μπράτσα, στο πρόσωπο πιο σπάνια. Φοβήθηκα για την ζωή μου».

Η 30χρονη αναφέρεται στη στιγμή που πήρε την απόφαση να φύγει από το σπίτι, πηδώντας από το παράθυρο του μπάνιου.

«Μια μέρα που πήγα να κάνω μπάνιο, πήρα μαζί μου ρούχα. Άνοιξα τη βρύση και προσπάθησα να φύγω από το παράθυρο του μπάνιου. Με πρόλαβε, με γύρισε πίσω. Δεν πρόλαβα να πηδήξω από την άλλη πλευρά. Το άκουσαν γείτονες και τον απείλησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία.Έτσι με άφησε εκείνη τη μέρα να κοιμηθώ σε μία γειτόνισα.

Την επόμενη μέρα πήρα το λεωφορείο και έφυγα. Άφησα πίσω μου τα πάντα, κινητό, κλειδιά, ρούχα. Πήρα μόνο την ταυτότητά μου. Μου έλεγε "σε αγαπώ, καμιά φορά γίνομαι οξύθυμος, θέλω να με καταλάβεις"».

Καταλήγοντας, η 30χρονη δηλώνει πλέον ευτυχισμένη, καθώς έχει και δύο παιδάκια, ωστόσο «είναι κάτι που με έχει στιγματίσει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ