Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ξεκίνησε η απογευματινή πορεία στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Κλειστοί αρκετοί δρόμοι - 50 προσαγωγές

Σε 50 προληπτικές προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά την πορεία το πρωί που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα αυξημένα ενώ από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί 50 προληπτικές προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Καθόλη τη διάρκεια της πορείας το πρωί, η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή ωστόσο, δεν έλειψαν οι ζημιές στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια μετά το τέλος της πορείας. Συγκεκριμένα, άγνωστοι έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα, εκδοτήρια και κάμερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πορεία στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια, δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη από περίπου 3.000 άτομα. 

Η κινητοποίηση γίνεται από φοιτητές, άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας και περίπου στις 19.00 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

«Γιατί κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ»  γράφει ένα από τα πανό των διαδηλωτών οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Σημειώνεται ότι η πορεία «συνοδεύεται»από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ