Κοινωνία

Χανιά: Καθηγήτρια ΕΠΑΛ καταπλακώθηκε από πίνακα την ώρα που παρέδιδε μάθημα

Ένα σπάνιο ατύχημα συνέβη σε σχολείο στα Χανιά, όπου μια καθηγήτρια τραυματίστηκε όταν ένας σχολικός πίνακας έπεσε πάνω της κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Η εκπαιδευτικός χτύπησε ελαφρά, και το μάθημα διακόπηκε. Τα γεγονότα προκάλεσαν αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, με την τοπική (ΕΛΜΕ) να εκφράζει ανησυχία για τα προβλήματα και τις απαράδεκτες συνθήκες στα σχολεία της περιοχής.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, από σχολικό πίνακα στο ΕΠΑΛ Βρυσών καταπλακώθηκε η αναπληρώτρια και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Χανίων, Ευστρατία Βερυκάκη, την ώρα που έκανε μάθημα με συνέπεια να τραυματιστεί. Με αφορμή αυτό το περιστατικό η ΕΛΜΕ στα Χανιά εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει το περιστατικό ενώ παράλληλα κάνει λόγο για απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στην συναδέλφισσα με κάθε τρόπο, ενώ καταγγέλλει την απαξίωση των δημόσιων υποδομών, της ανθρώπινης ζωής και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Να μην «πάμε κι όπου βγει» και στα σχολεία! Να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι! Ασφαλή κτίρια και αξιοπρεπείς δομές για όλους, τώρα!».  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ