Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κλειστή η Λεωφόρος ΝΑΤΟ από επεισόδια για τον 17χρονο Ρομά - Επίθεση με πέτρες σε ΜΑΤ σε Θεσσαλονίκη, Μενίδι και Χαλάνδρι

Έκλεισε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης, λόγω επεισοδίων για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία κατά την διάρκεια συγκρούσεων στον Ασπρόπυργο.

Δείτε την ενημέρωση της Αττικής Οδού:

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία, από πυροβολισμό αστυνομικού, μετά από καταδίωξη.

Δεκάδες κουκουλοφοροι εισήλθαν στον χώρο του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επιτέθηκαν με πυρσούς, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, πίσω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απωθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα άτομα απομακρύνθηκαν γύρω στις 9:30 με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε προσαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα άτομα εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση και κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 21:15, ομάδα κουκουλοφόρων που νωρίτερα συμμετείχε στην πορεία για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού, μετά το τέλος της πορείας εισήλθε στο campus και επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ με πέτρες και πυρσούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.

 Σύμφωνα με το eviaonline, Ρομά, κυρίως νεαρής ηλικίας, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή που είναι οι Καμάρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...