Κοινωνία

Μπελέρης: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχεται ότι χρηματίστηκε

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντης Μπελέρης κατήγγειλε, από τις φυλακές Δυρραχίου, όπου κρατείται προφυλακισμένος, ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του παραδέχθηκε πως χρηματίστηκε από την αστυνομία της Αλβανίας, στο OPEN, σύμφωνα με το pagenews.gr.

Αρχικά, τονίζει πως: «η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται» ενώ ανέφερε πως «η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίστηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε κι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία».

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή όπου ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Μπελέρη, αποδέχεται πως πληρώθηκε από την αστυνομία για τις υπηρεσίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακή παράσταση, κακοί πρωταγωνιστές, κακός σκηνοθέτης...

Ο Φρέντης Μπελέρης σχολίασε και το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών. «Ήταν άλλη μια παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από την δικονομία. Του κάνανε αυτή τη χάρη. Επικαλέστηκε ψέματα ότι απειλείται η ζωή του. Του κανε την χάρη η εισαγγελία, ώστε να μην δεχθεί την πίεση από τον κόσμο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών».

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας σχολίασε και την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο αίτημα του για χορήγηση ειδικής άδεια για να ορκιστεί. «Η τάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο μιλάμε παρά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα».

Ο Φρέντης Μπελέρης στέλνει και το δικό του μήνυμα προς τον λαό της Χειμάρρας που τον εξέλεξε Δήμαρχο. «Είναι άλλη μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μαζί. Τους ζητώ να κάνουν Υπομονή πάντα το δίκαιο κερδίζει!»

Την ίδια ώρα, το ζήτημα της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση προόδου για την Αλβανία, υπογραμμίζοντας ότι η προφυλάκισή του «εγείρει σοβαρές ανησυχίες» και ότι έχει προκαλέσει διμερείς εντάσεις με την Ελλάδα.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο, που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγεται η κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος στην ερώτηση του δικηγόρου του Μπελέρη, εάν έλαβε αμοιβή, απαντά καταφατικά. «Ναι, έλαβα μια ανταμοιβή γι’ αυτή τη δουλειά από την κρατική αστυνομία» παραδέχεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ