Κοινωνία

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία

Κλειστά για δύο μέρες θα μείνουν αυτή τη βδομάδα τα σχολεία με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Την προσεχή Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, αλλά και τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023 που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, σε όσες περιοχές πάει σε δεύτερο γύρο η εκλογική μάχη, τότε οι μαθητές θα χάσουν ακόμα δύο μέρες μάθημα, την Παρασκευή 13/10 και τη Δευτέρα 16/10.

Τι αναφέρει το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας:

Λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.

Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με τα ιδιωτικά

Ήδη, έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των γονέων και στα ιδιωτικά σχολεία ότι θα παραμείνουν κλειστά ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου, για τη διευκόλυνση μετακίνησης των εκλογέων.

Σημειώνεται ότι τα ιδιωτικά σχολεία δεν γίνονται εκλογικά κέντρα, ωστόσο, κλείνουν για να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ