Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε «Θεματοφύλακας του Συντάγματος»

Συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 49χρονο, αυτοαποκαλούμενο «διοικητή» των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», για ανάρτηση βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου καταφερόταν εναντίον των “Ελληνικών hoaxes” και προσωπικά κατά δημοσιογράφου- αρχισυντάκτη του οργανισμού, σύμφωνα με την ερτ

Κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση και απειλή διάπραξης εγκλημάτων. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος κατά του 49χρονου.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο μηνυτής – μεταξύ άλλων – έκανε λόγο για απειλές και ύβρεις που εκτόξευσε εις βάρος του ο κατηγορούμενος, αλλά και στοχοποίηση των “hoaxes” με χαρακτηρισμούς όπως «εγκληματική οργάνωση».

Στην απολογία του, ο 49χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκε των θέσεων που είχε διατυπώσει στο βίντεο για τα “hoaxes”.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...