Κοινωνία

Σχολεία: Προς αναβολή το άνοιγμα στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς για τα σχολεία της χώρας, ωστόσο η κακοκαιρία Daniel φέρνει αλλαγές μετά τις αδιανόητες καταστροφές που προκάλεσε σε αρκετές περιοχές.

Στα περισσότερα σχολεία ο αγιασμός πρόκειται να γίνει κανονικά, ωστόσο σε ό,τι αφορά τις πληγείσες περιοχές, το υπουργείο προσανατολίζεται προς την αναβολή για μία εβδομάδα στο άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, το πρωί της Παρασκευής 8/9 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» «το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα καταλήξουμε αλλά μην το παίρνετε ως απόφαση».

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, σε τηλεδιάσκεψη που προγραμματίστηκε για σήμερα με τους διευθυντές, η εισήγησή τους είναι να αναβληθεί για μία εβδομάδα ο αγιασμός, όπως ζητάνε και οι δήμαρχοι.

«Αν αποφασιστεί τελικώς η αναβολή του αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα είναι για τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει θέμα», διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία πάντως θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα σήμερα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...