Κοινωνία

Πειραιάς: Έρχονται καρατομήσεις στο Λιμενικό για τον θάνατο του 36χρονου

Ο Αντώνης Καρυώτης προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Horizon» αλλά μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Από τα διαθέσιμα βίντεο δεν διακρίνεται κάποιος λιμενικός να παρακολουθεί όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ την απουσία στελεχών του Λιμενικού από το σημείο έχουν επισημάνει και αυτόπτες μάρτυρες. Κατά μία εκδοχή, ένας λιμενικός βρισκόταν δεκάδες μέτρα μακριά, παρότι το πλοίο δεν είχε ακόμη φύγει. Εχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν οι ενέργειες και οι πιθανές παραλείψεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που έσπρωχνε τον 36χρονο. Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία διώκονται άλλα δύο μέλη του πληρώματος, ενώ ο πλοίαρχος διώκεται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. 

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο αποβιβάστηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το μοντέλο που θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση του «Blue Horizon» είναι αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόστηκε μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό ενός φιλάθλου της ΑΕΚ, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου απομάκρυνε από τις θέσεις ευθύνης τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή