Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ν. Ταχιαίος: «Υπήρχαν τρίτοι στο εργοτάξιο που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί» (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε νωρίτερα σήμερα, στην περιμετρική οδό της Πάτρας, στην περιοχή Μποζαΐτικα, με 1 νεκρό και 8 τραυματίες. 

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, η γέφυρα ήταν προγραμματισμένη να κατεδαφιστεί και στο σημείο γίνονταν εργασίες κατεδάφισης. 

Ο Ταχιάος ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ερωτηματικό εάν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» προσθέτοντας ότι «αυτά είναι θέματα που θα διερευνηθούν γιατί είναι σαφές ότι η ασφάλεια των εργαζομένων και των ανθρώπων γενικότερα, είναι πρώτης προτεραιότητας».

«Υπήρχαν τρίτοι στο εργοτάξιο που δεν έπρεπε να βρίσκονται στο σημείο. Όλοι όσοι ασχολούνται με τα δημόσια έργα θα πρέπει να ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι το βασικότερο ζήτημα», τόνισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται στο σημείο όπως είθισται όταν υπάρχουν χαλάσματα, ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν και κάποιες υπόνοιες για τυχόν άλλων εγκλωβισμένων στα συντρίμμια, οι οποίες ερευνώνται.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, υπάρχουν κι άλλα άτομα κάτω από τη γέφυρα που έχουν σκοτωθεί. Ο ίδιος ανέφερε πως γλύτωσε από θαύμα, μαζί με τον αδερφό του, την ώρα που «έβγαζαν παλιοσίδερα» και έπεσε η γέφυρα πάνω τους. 

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ