Κοινωνία

Μενίδι: Δολοφονία 11χρονου Μάριου – Στο «σκαμνί» δυο Ρομά

Έξι χρόνια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό από αδέσποτη σφαίρα του 11χρονου Μάριου Σουλούκου στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη δασκάλα μητέρα του, οι αρχές εντόπισαν τους δράστες της τραγωδίας και τους παραπέμπουν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μια μικρή ανακούφιση αισθάνονται οι γονείς του 11χρονου Μάριου, που δολοφονήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2017, στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο δυο Ρομά θα καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τον αδόκητο θάνατο του Μάριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο Ρομά βρίσκονταν σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο από το προαύλιο του οποίου προήλθαν οι πυροβολισμοί και η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα τον 11χρονο Μάριο Σουλούκο. Σύμφωνα με το βούλευμα και οι δυο δράστες πυροβολούσαν στον αέρα γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να προκαλέσουν θάνατο ή τραυματισμό κάποιου αφού βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνται πλέον στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την κατηγορία ο πρώτος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με απόφαση του, είχε απορρίψει ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, που δεν ήθελε να πληρώσει στην οικογένεια του μικρού Μάριου την αποζημίωση των 490.000 ευρώ.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...