Κοινωνία

Πάτρα: Πώς οι λιμενικοί έφθασαν στη σύλληψη τριών διακινητών ναρκωτικών

Μετά το πρόσφατο «χτύπημα» στα κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών κατάφεραν ένα ακόμα αυτή τη φορά στη διακίνηση ναρκωτικών, με τη σύλληψη τριών Ελλήνων ηλικίας 61, 43 και 42 ετών αντίστοιχα.

Ο σκύλος του Λιμενικού «ΜΕΖΚΑΛ», κατά την επιχείρηση της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του Ειδικού Κλιμακίου Αποστολών, «ξετρύπωσε» μεγάλες ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης, MDMA και LSD που μετέφερε νταλίκα, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας από την Ολλανδία το βράδυ της Δευτέρας και είχε τελικό προορισμό την Αθήνα.

Τα πέντε χαρτοκιβώτια που εντοπίστηκαν στο φορτίο, περιείχαν 50.825 γρ κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, 552γρ κοκαΐνης, 1.068γρ της ναρκωτικής ουσία MDMA – γνωστή και ως «κοκαΐνη των φτωχών» -σε μορφή βράχου, τρεις συσκευασίες 20,9γρ λευκής και κόκκινης κρυσταλλικής σκόνης και 500 τεμάχια εμποτισμένα με LSD. Τα ναρκωτικά επρόκειτο να προωθηθούν σε περιοχές της Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 42 πλαστικές συσκευασίες που βρέθηκαν στο φορτίο της νταλίκας, «έκρυβαν» περισσότερες από 360 δέματα στα οποία είχαν διαμοιραστεί οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών. Ο 61χρονος οδηγός διεθνών μεταφορών συνελήφθη, ωστόσο κατά πληροφορίες , προκειμένου να «πέσει στα μαλακά», συνεργάστηκε με τις Αρχές.

Ετσι, το πρωί της Τρίτης, υπό το βλέμμα των λιμενικών συνέχισε το ταξίδι της μεταφοράς και παράδοσης του «εμπορεύματος» στον 43χρονο και τον 42χρονο σε περιοχές της Αττικής, όπου και συνελήφθησαν. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οδηγός ταξί, το όχημα του οποίου επίσης κατασχέθηκε.

Χθες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Πατρών, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για ν’ απολογηθούν τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ