Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Γιατρός - «νονός» κυκλώματος κοκαϊνης - Είχε συλληφθεί ξανά

Ανάμεσα στο κύκλωμα ο γιος και ο ανηψιός του.

Ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες για το κύκλωμα ναρκωτικών με τα 100 κιλά κοκαΐνης που δέχθηκε σημαντικό χτύπημα μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτός από τον γιατρό, που θεωρείται αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, έχουν συλληφθεί και συγγενείς του, με το MEGA να μεταδίδει ότι ανάμεσά τους είναι ο γιος και ο ανηψιός του.

Ο συλληφθείς γιατρός έχει «φάκελο» στην ΕΛΑΣ καθώς τον Ιανουάριο του 2004 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για την υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων στην Βουλγαρία το 1994, ωστόσο λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Τον Μάρτιο του 2005 ο γιατρός είχε συλληφθεί ξανά καθώς είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με τον αδερφό του μετέφεραν λαθραία τσιγάρα - περίπου 150 εκατομμύρια πακέτα - αξίας 80 εκατομμυριών ευρώ.


Η σύλληψη του γιατρού και των άλλων οχτώ έγινε μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, στα Διαβατά όταν σταμάτησαν τα νοικιασμένα αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιήσει για να παραλάβουν τα 100 κιλά κοκαΐνης από κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το κοντέινερ με την κοκαΐνη είχε χώρα αποστολής από τη Λατινική Αμερική επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα καρτέλ έχουν βάλει «στο μάτι» τα λιμάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως βάση υποδοχής για ναρκωτικά που θέλουν να διακινήσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Αυτή τη φορά, όμως, οι αστυνομικοί που σχεδίασαν την επιχείρηση επέλεξαν να μην ανοίξουν το κοντέινερ αλλά, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, να προχωρήσουν σε συλλήψης των παραληπτών της κοκαΐνης ανοίγοντας έτσι έναν νέο κύκλο μεγάλης έρευνας στο πεδίο της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ