Κοινωνία

"Μπαχμούτ" η Δ. Αττική! Πεδίο μάχης με αδέσποτες σφαίρες από πιστόλια 9mm- Πυροβολισμοί κοντά σε σχολεία

Καθημερινά οι κάτοικοι στην Δυτική Αττική ζουν με έναν τρομερό εφιάλτη, από τις αδέσποτες σφαίρες που σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο για εμάς εδώ. Μπορείς να δεις από Καλάσνικοφ κι ό,τι μπορείς να φανταστείς. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Είμαστε απροστάτευτοι”, είχε δηλώσει αγανακτισμένος κάτοικος του Μενιδίου παλαιότερα στοχοποιώντας τις συμμορίες που δρουν στην περιοχή.

Προχθές, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, είχαμε ένα ακόμη περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα ήρθε να προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους στο Μενίδι.

"Η σφαίρα, μάλιστα, έπεσε μέσα στο 20ό Δημοτικό σχολείο, όπου ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιο παιδί. Το περιστατικό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκαν κάλυκες και στο 6ο Δημοτικό σχολείο, όπου το 2021 είχε σκοτωθεί από αδέσποτη σφαίρα εντός του σχολείου ο μικρός Μάριος, τον Ιούνιο του 2017.

Ο πρόεδρος του συλλόγου του 20ού Δημοτικού, Γιώργος Καχιόπουλος, ανέφερε πως "οι καθαρίστριες του σχολείου εντόπισαν ένα σπασμένο τζάμι κι εκεί διαπίστωσαν πως πρόκειται για σφαίρα. Ερευνώντας τον περιβάλλοντα χώρο, βρήκαν και τον κάλυκα, ενώ σημείωσε πως πρόσφατα βρέθηκαν ξανά κάλυκες στον προαύλιο χώρο.«Είμαι ο άνθρωπος που ειδοποιήθηκε από τις καθαρίστριες του σχολείου ότι υπάρχει ένα σπασμένο τζάμι στον δεύτερο όροφο. Πηγαίνοντας στον όροφο για να δω, διαπίστωσα μία τρύπα που λογικά θα ήταν από σφαίρα. Κατέβηκα στον πρώτο όροφο και εκεί υπήρχε η σφαίρα που είχε τρυπήσει το τζάμι», είπε αρχικά.«Ειδοποίησα την Ασφάλεια, οι οποίοι ήρθαν και συνέλεξαν τη σφαίρα. Απ’ ό,τι μου είπαν, είναι από εννιάρι περίστροφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε σφαίρες. Πριν από μία εβδομάδα βρήκαμε τρεις σφαίρες, τις οποίες παραδώσαμε στις Αρχές. Μέσα σε έναν μήνα τέσσερις σφαίρες. Ακόμα δεν έχουμε απάντηση για τις τρεις σφαίρες. Μέχρι το μεσημέρι το τζάμι ήταν άθικτο. Σήμερα το πρωί τα παιδιά μού είπαν ότι το τζάμι ήταν σπασμένο», ανέφερε ο ίδιος.

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου, αλλά και άλλων περιοχών ζουν κάτω από τον τρόμο συγκεκριμένων συμμοριών που δρουν με τους δικούς τους νόμους και πρακτικές.

Η χρήση όπλων διαμετρήματος 9mm σημαίνει ακριβώς αυτό το πράγμα, ότι υπάρχει παράνομος οπλισμός που διακινείται σε σε ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας, όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια (Φυλή), όπου προχθές, ένα αυτοκίνητο με μεθυσμένο οδηγό κτύπησε μετωπικά δύο μηχανές με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, με τον έναν αστυνομικό να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, και τους υπόλοιπους να έχουν ευτυχώς θλαστικά τραύματα.

Η κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεφύγει από τα συνηθισμένα, αφού έχουμε ληστείες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, αδέσποτες σφαίρες, κατά την διαδικασία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ανάμεσα σε παράνομες ομάδες, που δρουν στην ευρύτερη περιοχή.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την δημιουργία ομάδων νεαρών στα Σχολεία με επιθέσεις εκατέρωθεν για οπαδικούς λόγους, τότε μιλάμε πραγματικά για ένα χοντρό πρόβλημα.  

Η αστυνομική δύναμη δεν είναι αρκετή, αφού εδώ και πολλά χρόνια, έχουν “αποψιλωθεί” πολλά αστυνομικά τμήματα που κάποτε έλεγχαν την περιοχή, ενώ έχουμε ταυτόχρονα αύξηση των εγκληματικών ομάδων, με μέλη νεαρής ηλικίας που δρουν  κάνοντας παράνομες πράξεις.

Η καθημερινή ζωή ( από το πρωί έως τα χαράματα), για πολλούς ανθρώπους αυτών των περιοχών είναι εφιάλτης, αφού είναι σαν αν ζουν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, λόγω πυροβολισμών και της παρουσίας εντός αυτοκινήτων μελών συμμοριών που βγαίνουν παγανιά το βράδυ για να κλέψουν και να προβούν και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Αυτό το καθημερινό εφιαλτικό σκηνικό ειδικά στην Δυτική Αττική, έχει εξοργίσει τους κατοίκους, που απαιτούν πλέον καλύτερη αστυνόμευση και αυστηρότερες ποινές.

Πολλοί από τους εγκληματίες, σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα, συλλαμβάνονται αφού παρανομούν εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας κατοίκους, καταδικάζονται, και σε μικρό σχετικά διάστημα κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζοντας αυτό που έκαναν πριν.

Να δοθεί ένα τέλος σε όλη την παράνομη δραστηριότητα, με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα ξεκινούν από την παιδική ηλικία, ειδικά ομάδων όπως οι Ρομά, και θα φτάνουν μέχρι την ενηλικίωση τους.

Η μόρφωση και η παρακολούθηση από ειδικούς μπορεί να σώσει πολλά παιδιά σε αυτές τις περιοχές, που τείνουν να γίνουν το άνδρο της παρανομίας εντός της Αθήνας. 

  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...