Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τέμπη: Νέα συνταρακτικά βίντεο-ντοκουμέντα - Ο τελευταίος αποχαιρετισμός, η επιβίβαση στο μοιραίο Intercity και οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη σύγκρουση

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός  που είχαν συγγενείς και φίλοι με τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών καταγράφηκε από τις κάμερες του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών λίγο πριν επιβιβαστούν στη μοιραία αμαξοστοιχία του «Intercity 62». Σε ένα βίντεο που δείχνει βήμα-βήμα την πορεία του επιβατικού τρένου έως και λίγα λεπτά πριν από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μια μητέρα, μαζί με τον μικρό γιο της, αποχαιρετούν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ενώ λίγο πιο δίπλα μια παρέα φίλων αγκαλιάζεται λέγοντας αντίο χωρίς να γνωρίζουν πως αυτή θα ήταν η τελευταία τους συνάντηση.

Δείτε βίντεο του Alpha:

Το τρένο αναχωρεί στις 19:23 ενώ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας είναι περίπου 10 λεπτά πριν, στις 19:11, λίγες ώρες πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη.

Καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στη Λάρισα

Παράλληλα, στα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φαίνονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 21:15 το μοιραίο βράδυ. Ο σταθμάρχης κάνει μια μικρή στάση στο γραφείο κίνησης και μετά προχωρά προς το κυλικείο και με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι κατευθύνεται στο γραφείο για τη βάρδιά του.

Λίγο μετά τις 23:00, ο προαστιακός από τη Θεσσαλονίκη φτάνει στη Λάρισα. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο μηχανοδηγός έχει αναγκαστεί να κάνει όπισθεν, επειδή ο σταθμάρχης τον έβαλε σε λάθος διαδρομή. Παράλληλα, καταγράφεται και η άφιξη του Intercity 62 στη Λάρισα, λίγα λεπτά μετά τις 23:00, δηλαδή πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις εικόνες φαίνονται και οι κινήσεις άλλων μηχανοδηγών, όταν πληροφορήθηκαν για τη σύγκρουση λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λάρισα. Φαίνονται «παγωμένοι» προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Επίσης, φαίνεται και η στιγμή που οι αστυνομικοί φτάνουν στο σταθμό της Λάρισας και βρίσκουν τον σταθμάρχη στο γραφείο του για να τον συλλάβουν. Μαζί τους και οι συνάδελφοι του σταθμάρχη που τους ρωτούν τι έχει συμβεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...