Κοινωνία

Χίος: Στις 31 Μαρτίου παραδίδεται το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Στους χώρους ξεναγήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου –βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πορεία των έργων στη Χίο, σύμφωνα με την ερτ. 

Περιγράφοντας την πορεία των εργασιών ο κ. Χούσος σημείωσε, ότι έχουν αποπερατωθεί και οι τοιχοδομές. Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και το νέο χρόνο παράδοσης του έργου, σημείωσε ότι έκανε χρήση του νόμου για επιμήκυνση των εργασιών στα δημόσια έργα, λόγω των μεγάλων αυξήσεων που έλαβαν τα υλικά. Αυτό όμως, όπως είπε, δεν επιβάρυνε περαιτέρω τον προϋπολογισμό του έργου.

Στα στοιχεία που έδωσε για το Νέο Δικαστικό μέγαρο είναι οι επενδύσεις από την ντόπια θυμιανούσικη πέτρα, που θα έχει το κτήριο, θέσεις παρκαρίσματος στο υπόγειο, αλλά και στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χούσος και στους τεχνίτες που εργάζονται στο έργο, που σημείωσε ότι λόγω του ότι είναι μικρός ο αριθμός τους στη Χίο αναγκάζονται να φέρνουν και από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Χίος δε χρειάζεται μεγάλα λόγια, χρειάζεται έργα, χρειάζεται σκληρή δουλειά, χρειάζεται επιμονή, χρειάζεται να είσαι από πάνω. Κι εγώ όλους αυτούς τους μήνες, όλη αυτή την τετραετία ήμουν από πάνω στα μεγάλα έργα με στόχο να δούμε την ολοκλήρωσή τους. σημείωσε ο υπουργός κ. Μηταράκης.

Στην ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος γενικά από την πορεία των έργων στο νησί, σημείωσε «δυστυχώς πολλές φορές στα δημόσια έργα υπάρχουν καθυστερήσεις. Eίναι σημαντικό να είμαστε από πάνω, να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται… τα έργα να τελειώνουν αν είναι δυνατόν στην ημερομηνία που έχει προβλεφθεί ή οι όποιες καθυστερήσεις να είναι πολύ μικρές».

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου το νυν Πρωτοδικείο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νότης Μηταράκης σημείωσε εξάλλου ότι μετά την εγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο, το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο και που ανήκει στο Δήμο θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο Δήμος Χίου.
Σημείωσε ότι ανακαινίστηκε με δαπάνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός για να μεταφερθεί εκεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου.

«Νομίζω είναι σημαντικό ο Δήμος τώρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες σχεδιασμού, μελέτης, προκήρυξης, ώστε όταν δοθεί το κτήριο μέσα στο 2024 στο δήμο να είναι έτοιμες οι πρόωρες εργασίες ώστε να μπορεί σύντομα μέσα στο 2024 ή έστω αρχές του 2025 να γίνει και η μετακόμιση του Δημοτικού Συμβουλίου», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...