Κοινωνία

Σεπόλια: «Κατέθετε σαν κατηγορούμενη» καταγγέλλει η οικογένεια της 12χρονης

Για μια εκφοβιστική κατάθεση επί 4ωρου με τρόπο που παρέπεμπε σε κατηγορούμενο κάνουν λόγο οι συγγενείς της 12χρονης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Η οικογένεια της 12χρονης, προς επίρρωση των ισχυρισμών της, υπενθυμίζει το περιστατικό με την ομάδα ΟΠΚΕ που σταμάτησε το αυτοκίνητο της ασφάλειας όταν το παιδί επέστρεφε στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο. Επίσης αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος φωτογράφιζε την ανήλικη και τον αδερφό της μέσα στο αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι η 12χρονη από τα Σεπόλια, κατέθεσε σήμερα στις Αρχές για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε μέσα στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει μαζί με τον αδερφό της.

Η οικογένεια της 12χρονης έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις επιθέσεις σε βάρος της σε μια προσπάθεια, όπως λένε, να τη «φιμώσουν» και να μην καταθέσει και πάλι για το κύκλωμα μαστροπείας υπό το «πρόσταγμα» του Ηλία Μίχου.

Θέλει να κατονομάσει νέα πρόσωπα η 12χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά το φορτίο που κουβαλάει το νεαρό κορίτσι που σε τόσο νεαρή ηλικία έχει υποστεί έναν εφιάλτη, εμφανίζεται διατεθειμένη να συνδράμει και πάλι το έργο της δικαιοσύνης και να κατονομάσει νέα πρόσωπα που έχουν διαπράξει σοβαρές αξιόποινες πράξεις εις βάρος της.

Σύμφωνα με τις δικηγόρους του κοριτσιού, η 12χρονη μπορεί να καταθέσει και να υποδείξει στις Αρχές 6 ή 7 νέα πρόσωπα, τα οποία επί του παρόντος έχουν μείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων. Τα ονόματα μάλιστα τα έχει ήδη πει στις δικηγόρους της, οι οποίες με τη σειρά τους τα συμπεριέλαβαν στο αίτημα προς την ανακρίτρια με στόχο την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης που έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία.

«Κάποιος με απειλεί για να μη μιλήσω»

«Εγώ μίλησα με τη 12χρονη και έχασα τα λόγια μου όταν μου είπε πως ‘κάποιος με απειλεί για να μη μιλήσω’» σοκάρει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Κατόπιν εκθείασε τον ρόλο της θείας του θύματος, η οποία από την πρώτη στιγμή στέκεται «βράχος» στο πλάι της.

Τέσσερις οι επιθέσεις κατά της 12χρονης – Αυξημένη επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος της 12χρονης –από άνθρωπο με καλυμμένα όχι μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά και τα παπούτσια του ώστε να μην αφήσει ίχνη- δεν ήταν η πρώτη.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια της ανήλικης, τα περιστατικά επίθεσης και απόπειρας αρπαγής του παιδιού από αγνώστους φτάνουν στα τέσσερα.

«Είναι ένας αόριστος αριθμός ανθρώπων αυτός που μπορεί να απειλείται από το ότι το παιδί μιλάει στις αρχές γιατί δεν ξέρει θα πει το δικό μου όνομα τώρα; Υπάρχει κατά τη δική μου γνώμη και η προσπάθεια εκφοβισμού του παιδιού», είπε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά το νέο περιστατικό που σημειώθηκε εκεί που διαμένει πλέον η 12χρονη και την παρέμβαση της αντιεισαγγελείας του Αρείου Πάγου, η ανήλικη βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. γίνονταν περιπολίες στο σπίτι της ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν υπήρχε μόνιμη φύλαξη λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος.

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει συγκάλυψη στην υπόθεση της 12χρονης

«Δεν υπάρχει συγκάλυψη» στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες που έχουν γίνει, ότι το παιδί δέχτηκε επίθεση, διερευνώνται ενδελεχώς.

«;Eνα θέμα είναι η πραγματικότητα -και θέλουμε να τη δούμε με ιδιαίτερο σεβασμό στη ζωή αυτού του παιδιού που έχει κακοποιηθεί με τον πιο άθλιο τρόπο και μάλιστα στα 12 του χρόνια- και ένα άλλο είναι ότι δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε θέμα για να κατασυκοφαντήσει την κυβέρνηση με ψέματα τα οποία δεν οδηγούν πουθενά. Εάν σκέφτονται να κάνουν προεκλογική καμπάνια με τέτοιο τρόπο, κάνουν μεγάλο λάθος. Οι πολίτες δεν ενδιαφερονται για τέτοιου είδους συζητήσεις» είχε σχολιάσει ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA.

«Πάμε να δούμε το θέμα συγκεκριμένα. Πρώτον δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό. Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα γι’ αυτή την απόθεση και οι 21 είναι στη φυλακή. Έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και όχι μόνο συγκάλυψη δεν υπάρχει αλλά υπάρχει αποκάλυψη της αλήθειας, διερεύνηση, η δικαιοσύνη θα μιλήσει και θα έχουν την τύχη την ποινή που τους αξίζει με βάση τους νόμους και την τρισάθλια συμπεριφορά τους. να πάει και να καταθέσει το παιδί και να πει τα πάντα. Εμείς θέλουμε όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία να πάνε στη φυλακή» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πορεία αλληλεγγύης στη 12χρονη την Παρασκευή

Έπειτα από την άγρια επίθεση που δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, μια πρωτοβουλία για την στήριξη του θύματος και της οικογένειάς της, κλιμακώνει τις δράσεις του διαμηνύοντας ότι δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιαστών & στο κράτος που τα συγκαλύπτει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση και πορεία Αλληλεγγύης την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 6μμ στο Υπουργείο Εργασίας.

Αφού το κράτος άφησε στην μοίρα του το 12χρονο θύμα, ο κόσμος είναι αποφασισμένος να «βάλει πλάτη» για την προστασία και στήριξή του.

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά. Στεκόμαστε στο πλευρό της 12χρονης» τονίζεται στην αφίσα – κάλεσμα της κινητοποίησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ