Κοινωνία

Μάτι: Σε δεύτερη δίκη παραπέμπονται οι 21 κατηγορούμενοι

Σε δεύτερη δίκη παραπέμπονται οι 21 κατηγορούμενοι για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, αυτή τη φορά για τους εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι δεν είχαν συμπεριληφθεί στη δίκη που είναι σε εξέλιξη ενώπιον του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, σύμφωνα με την ερτ. 

Η έρευνα για αυτό το σκέλος της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κάνει δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας κου Παναγιώτη Μανιάτη. Υπό τον φόβο της άμεσης παραγραφής των αδικημάτων που βαρύνουν τους κατηγορούμενους, η προκαταρκτική έρευνα κινήθηκε ταχύτατα, οι 21 κατηγορούμενοι έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις, τους ασκήθηκαν οι ίδιες πλημμεληματικές διώξεις με της κύριας δίκης και με απευθείας κλήσεις παραπέμπονται εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τους υπόλοιπους εγκαυματίες που έμειναν εκτός λίστας της κύριας υπόθεσης. Λόγω ειδικής δωσιδικίας των  εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας .

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να έχουν επιδοθεί οι κλήσεις στους κατηγορούμενους πριν την 23η Ιουλίου 2023, οπότε και παραγράφονται τα αδικήματα, ώστε να παραταθεί ο χρόνος παραγραφής τους για ακόμη τρία έτη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...