Κοινωνία

Βυτίνα: Ο μαγευτικός «δρόμος της αγάπης» στην Ελλάδα!

Υπάρχουν πολλοί ξεχωριστοί δρόμοι και στενά στην Ελλάδα που το καθένα μπορεί να σου διηγηθεί μια διαφορετική ιστορία αιώνων. Ένας από αυτούς τους δρόμους, πάντως, μπορεί να υπερηφανεύεται για την ομορφιά του. Και φυσικά το όνομά του. Ο λόγος για τον μαγευτικό «δρόμο της αγάπης» στη Βυτίνα. Ένα ειδυλλιακό σκηνικό πνιγμένο στα δέντρα που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Και όλα αυτά σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα. Πρέπει να τον περπατήσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, με την πρώτη ευκαιρία.

Ο μαγευτικός «δρόμος της αγάπης» στην Ελλάδα!

Ο δρόμος της αγάπης είναι μοναδικός! Η εικόνα που θα συναντήσετε φτάνοντας στο ορεινό χωριό της Βυτίνας είναι ούτως ή άλλως ονειρική, με ένα γραφικό χωριό μέσα στη φύση να προσκαλεί τους επισκέπτες του να το εξερευνήσουν. Πέρα, όμως, από τα γνωστά σημεία στο χωριό που θα δείτε, υπάρχει και ένα μυστικό, που λίγοι γνωρίζουν!

Ο δρόμος της αγάπης στη δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847 σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Το παραμυθένιο δρομάκι δεν πήρε το όνομά του επειδή από το παρελθόν υπήρξε πολύ αγαπητό στους ερωτευμένους του χωριού αλλά και στους επισκέπτες από τα διπλανά χωριά. Εκεί πήγαιναν τα ζευγάρια για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βυτίνα η παραμυθένια

Από τα πιο γραφικά, παραδοσιακά αλλά και τουριστικά χωριά του Μαινάλου, χτισµένη σε υψόµετρο 1.033 µ., στους πρόποδές του, η Βυτίνα έχει το δικό της φανατικό κοινό για τις χειµερινές εξορµήσεις, µε ατού της την εύκολη πρόσβαση (µόλις 15 χλµ.) στο χιονοδροµικό κέντρο Μαινάλου!

Η κοντινή της απόσταση, όµως, από την Αθήνα την καθιστά αυτοµάτως και ιδανικό προορισµό για τις εκδροµές του Σαββατοκύριακου – ακόµα και για ηµερήσιες. Φτάνοντας, αφήστε το αυτοκίνητο και σεργιανίστε στα λιθόστρωτα σοκάκια, για να ανακαλύψετε κάθε γωνιά της.

Μη φύγετε, αν δεν προµηθευτείτε χειροποίητα ζυµαρικά, καρύδια, βότανα, φυσικά το κορυφαίο µέλι «Ελάτης Μαινάλου Βανίλια» αλλά και ξυλόγλυπτα, αφού η περιοχή υπήρξε κέντρο ξυλογλυπτικής και υφαντουργίας. Πριν να συνεχίσετε την περιήγησή σας, κάντε µια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο και την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που είναι και ο Πολιούχος, ενώ κοντά στην πλατεία θα ανακαλύψετε τη Βιβλιοθήκη της Βυτίνας, µε αξιόλογο ιστορικό αρχείο, καθώς και το πετρόκτιστο κτήριο του «Ελληνικού Σχολείου», της περίφηµης σχολής που ιδρύθηκε το 1782.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...