Κοινωνία

Χαλκιδική: O βυθός στο Πόρτο Κουφό έκρυβε έναν σκουπιδότοπο

Ο βυθός στη Χαλκιδική έκρυβε έναν σκουπιδότοπο με τις εικόνες που έρχονται στο φως να προβληματίζουν. Λάστιχα, πλαστικά μπουκάλια, καπέλα ακόμα και τραπεζάκια βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα…

Ο βυθός στο Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους. Τα σκουπίδια που πέταγαν για μήνες ασυνείδητοι δημιούργησαν μια χωματερή χιλιομέτρων, με τα πλαστικά μπουκάλια να έχουν καλύψει τα πάντα. Στις εικόνες φαίνονται ακόμη λάστιχα αυτοκινήτων, καρότσια, πλαστικές καρέκλες και ποτήρια που κάποιοι προτίμησαν να ρίξουν στη θάλασσα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο του project Blue Halkidiki του μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού συλλόγου Greek Eco Project, που υλοποιείται το καλοκαίρι στον Τορωναίο Κόλπο και περιλαμβάνει υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς, τραβήχτηκαν εικόνες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός σύλλογος Greek Eco Project είναι μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον σεβασμό για τη γη. Μέσα από τις περιβαλλοντικές του δράσεις στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Συγκεκριμένα, οι εικόνες προέρχονται από τον βυθό κοντά στο Λιμάνι του Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής. Όπως τονίζουν μάλιστα και τα μέλη του συλλόγου, «η κατάσταση στον βυθό είναι τραγική σε πολλά σημεία στην Ελλάδα εξαιτίας της ρύπανσης και όχι μόνο. Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό είναι υποχρέωση όλων μας. Κρίνεται επείγον να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και να δράσουμε συλλογικά για την επίλυση του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ