Κοινωνία

Τρομοκρατικό χτύπημα: Αυτή είναι η ανακοίνωση του εβραϊκού εστιατορίου

Το εστιατόριο είχε αποτελέσει στόχο των τρομοκρατών καθότι συχνάζουν και επιφανή μέλη της εβραϊκής κοινότητας. 15 χιλιάδες ευρώ θα έπαιρναν οι δράστες για κάθε ανθρώπινη ζωή.

 

Η επίσημη ανακοίνωση των ιδιοκτήτων του εστιατορίου:


«Αγαπητοί μας,

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα τα μηνύματα ενδιαφέροντος και συμπαράστασης που μας στείλατε. Είμαστε ασφαλείς με την βοήθεια του Θεού και ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές που φροντίζουν για την ασφάλεια μας.

Ενημερωθήκαμε για αυτά τα γεγονότα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Διαρκώς λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που συστήνουν οι αρμόδιες αρχές ενώ παράλληλα έχουμε την πιστή μας στον Θεό ότι θα μας προστατεύσει. Όπως σε όλα τα γεγονότα της ζωής πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και παράλληλα να προσευχόμαστε για τις πνευματικές ευλογίες.


Συνεχίζονται οι έρευνες – Δεν έχει βρεθεί οπλισμός


Μετά τις δύο συλλήψεις, η Αντιτρομοκρατική χθες Τετάρτη πραγματοποίησε εφόδους σε Ομόνοια και Λιόσια, σε διαμέρισμα και κτίσμα όπου πήγαιναν οι δύο συλληφθέντες, ενώ προχώρησε και σε προσαγωγές 15 με 20 ατόμων. Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΥΠ, κρατούνται οκτώ άτομα με καταγωγή από το Πακιστάν.

Οι οκτώ Πακιστανοί έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών, γιατί κατάγονται από την ίδια περιοχή του Πακιστάν με τους δύο κατηγορούμενους ως μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα και τον 30χρονο καθοδηγητή τους στο Ιράν, ενώ είχαν στενές σχέσεις με τον 27χρονο και τον 29χρονο.

Όπως ανέφεραν αρμόδια στελέχη, οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως σε 3-4 από αυτούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ