Κοινωνία

Αδιανόητη φρίκη: Άλλοι 29 στο στόχαστρο των αρχών στην υπόθεση του λυράρη που βίασε ανήλικο

Τον βίαζε, τον βιντεοσκοπούσε και τον εξέδιδε. Δεν έχει τέλος η φρίκη στην υπόθεση του ανηλίκου με τον λυράρη στο Ηράκλειο Κρήτης.Κατασχέθηκαν τηλέφωνα και υπολογιστές ενώ ο γιατρός που εμπλέκεται στην υπόθεση τέθηκε σε αργία.

Σε αργία τέθηκε χθες το μεσημέρι ο 46χρονος γιατρός, δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του 66χρονου λυράρη που φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο από το 2018.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης μόλις έλαβε το απαραίτητο έγγραφο από την Εισαγγελία προχώρησε στην άμεση αναστολή καθηκόντων του γιατρού.

«Χθες το μεσημέρι έλαβα από την εισαγγελία το έγγραφο στο οποίο αναφερόταν όταν ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς εξέδωσα απόφαση για άμεση αναστολή καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού με ισχύ από χθες το μεσημέρι και για έναν μήνα, όπως δηλαδή προβλέπεται από το νόμο», τόνισε ο κ. Τερζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος γιατρός ήταν μία από τις επαφές του ανηλίκου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας με τον οποίο έκλεισαν ένα ραντεβού προκειμένου να προχωρήσουν σε ερωτική επαφή.

Τελικά η επαφή δεν συνέβη όπως ανέφερε ο 46χρονος και επιβεβαίωσε ο ανήλικος.

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε στα δικαστήρια ο συνήγορος του λυράρη, Διονύσης Βέρρας, ο οποίος απάντησε πως «έτσι όπως είδα εγώ την δικογραφία δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα σε βάρος του γιατρού».

Στις έρευνες και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον ενώ στο… στόχαστρό τους έχουν μπει τα δύο άτομα τα οποία, όπως έχει καταγγελθεί από τον 16χρονο, φέρονται να τον έχουν βιάσει.

Ο 16χρονος έχει ήδη δώσει στην κατάθεσή του αρκετές πληροφορίες με τους αστυνομικούς να ερευνούν προς πάσα κατεύθυνση.

Στις έρευνες θα συμμετάσχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία αναμένεται να «χτενίσει» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με τον ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.

Παράλληλα, το τμήμα Ανηλίκων σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κινητά τηλέφωνα αλλά και τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

«Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις» διαμηνύει ο δικηγόρος της οικογένειας

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η φριχτή αυτή υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της καταγγελίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία δεμένη υπόθεση με τον ανήλικο να σπάει τη σιωπή του και να δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί για να προχωρήσουν στις έρευνες.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα. Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης ενώ παράλληλα παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του ανηλίκου βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή δίπλα από το παιδί και το προστατεύουν με τη μητέρα του να ζητά απ’ όλους όσοι γνωρίζουν να μιλήσουν. Από την πλευρά του το 16χρονο αγόρι, αμέσως μετά την σύλληψη του 66χρονου δήλωσε πως «λυτρώθηκε» και προτρέπει και άλλα αγόρια που βρίσκονται στη δική του θέση να μιλήσουν.

Για πλεκτάνη κάνει λόγο ο 66χρονος λυράρης

Από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 66χρονος λυράρης κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.

Μάλιστα, αρνείται κάθε κατηγορία ενώ τονίζει πως δεν γνωρίζει πώς να δημιουργήσει προφίλ στις πλατφόρμες όπου υπάρχουν τα ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου.

Ο συνήγορός του, Διονύσης Βέρρας, προσερχόμενος χθες στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου δήλωσε: «Έχω την εντύπωση ότι σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει όλοι να είναι σοβαροί. Ο εντολέας μου μιλάει για πλεκτάνη που θα καταπέσει ήδη από το ανακριτικό γραφείο. Υφαίνεται μία δικογραφία που στηρίζεται αποκλειστικά στις περιγραφές του παιδιού και τα ευρήματα έχουν να κάνουν με το ίδιο το παιδί. Αυτός δεν φαίνεται να έχει καμία ψηφιακή συμμετοχή».

Πηγή: cretapost

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ