Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βόλος: Μητέρα είχε υπό κράτηση τις τρεις ανήλικες κόρες της - Δεν πήγαιναν ούτε σχολείο

Απέδρασαν κατόπιν συνεννόησης με τον πατέρα τους.Συνελήφθη η μητέρα.


Με δικαστική απόφαση πήρε στο σπίτι της στον Βόλο για λίγες ημέρες τις τρείς ανήλικες κόρες της και δεν τις επέστρεψε ποτέ στον πατέρα τους, στη Ρόδο, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλειά τους.

Κράτησε παράνομα τα παιδιά εννέα μήνες σπίτι της, χωρίς να την ενδιαφέρει που δεν πήγαιναν σχολείο και εκείνα οργάνωσαν με τον πατέρα τους απόδραση από το σπίτι της μητέρας τους.

Η 40χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για αρπαγή ανηλίκων. Από το 2015 που χώρισε με τον σύζυγό της, της αφαιρέθηκε η επιμέλεια των τριών ανήλικων κοριτσιών της καθώς κρίθηκε ακατάλληλη.

Όταν με δικαστική απόφαση της δόθηκε η δυνατότητα να δει τα κορίτσια και να τα φιλοξενήσει στον Βόλο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκείνη αποφάσισε να μην τα επιστρέψει στον πατέρα τους. Τα κράτησε παράνομα από τις 7 Ιανουαρίου του 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς να τα στέλνει σχολείο.

Την Τρίτη, στο δικαστήριο εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και υποστήριξε πως τα κορίτσια της δεν έπρεπε να επικοινωνούν με τον πατέρα τους γιατί δεν περνούσαν καλά και φρόντιζαν μόνα τον εαυτό τους. Τους απαγόρευε να επικοινωνούν μαζί του και τα κρατούσε σε «ομηρία» , ειδάλλως δεν θα έβρισκαν τρόπο για να συνεννοηθούν με τον πατέρα τους και να το σκάσουν από το σπίτι, για την Ρόδο.

«Επέστρεψαν στον πατέρα τους χωρίς να το ξέρω εγώ», είπε στο δικαστήριο και παραδέχτηκε πως σήμερα επικοινωνεί μαζί τους μόνο από τα κοινωνικά δίκτυα. Σήμερα τα κορίτσια είναι 18, 17 και 15 ετών αντίστοιχα.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ