Κοινωνία

Τρομοκρατικό χτύπημα από Πακιστανούς - Είχαν οργανώσει να γίνει το εβραϊκό Πάσχα- Αυτή θα ήταν η αμοιβή τους

Κρατούνται από τις αρχές οι δύο τρομοκράτες. Είχαν μπει παράνομα στη χώρα  εδώ και μία πενταετία.

Τα προηγούμενα χρόνια, μαθαίναμε για τρομοκράτες, που χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως πέρασμα για τη Δύση όπου πραγματοποιούσαν τυφλά χτυπήματα κι άφηναν πίσω τους πολλούς νεκρούς. Πλέον, όχι μόνο ήρθαν στην... πόρτα μας, αλλά έμειναν εδώ, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τρομοκρατικό πυρήνα και να χτυπήσουν και στόχους εν Ελλάδι.

Οι Πακιστανοί τρομοκράτες που κρατούνται από τις Αρχές, είχαν μπει παράνομα πριν 4-5 χρόνια στη χώρα από την Ορεστιάδα, δούλευαν στα χωράφια και προπαρασκεύαζαν τα χτυπήματά τους, μιλώντας με τον εγκέφαλο στο Ιράν. Οι νεαροί Πακιστανοί, είχαν ως αρχικό στόχο την εβραϊκή κοινότητα στη χώρα και δη στην Αθήνα. Σε χώρο στου Ψυρρή που λειτουργεί ως εστιατόριο και συναγωγή, οι δύο Πακιστανοί θα χτυπούσαν κατά πάσα πιθανότητα κατά το εβραϊκό Πάσχα, καθώς περίμεναν μια εβραϊκή γιορτή για να υπάρχει πολύς κόσμος και να πλήξουν όσο το δυνατόν περισσότερους.

Ηθελαν να δημιουργήσουν τρομοκρατικό πυρήνα στην Αθήνα


Οι Πακιστανοί τρομοκράτες, είχαν μπει και στη διαδικασία στρατολόγησης νέων προσώπων για να εγκατασταθεί στη χώρα μας τρομοκρατικός πυρήνας και σύμφωνα με τις Αρχές θα πήγαιναν για πολλαπλά χτυπήματα. Ο εγκέφαλος στο Ιραν, τούς είχε δώσει εντολή για αιματοκύλισμα στου Ψυρρή, και στη συνέχεια, όπως τους είχε πει, θα συζητούσαν για δολοφονίες προσώπων στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμοιβές που τους έταζε ήταν της τάξης των 15.000 ευρώ.

Και μεμονωμένα πρόσωπα στους πιθανούς στόχους 


Εκτός από το τυφλό χτύπημα που ετοίμαζαν στου Ψυρρή, στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν και φωτογραφίες προσώπων, με την αντιτρομοκρατική να μην αποκλείεται να υπήρχαν και πρόσωπα-στόχοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δράση τους δεν θα σταματούσε μόνο στο εστιατόριο-συναγωγή και υπήρχαν κι άλλοι στόχοι στη χώρα μας.

Πριν από περίπου 2 μήνες, ο κοριός της ΕΥΠ έπιασε τις ύποπτες συνομιλίες με τον ομοεθνή τους στο Ιράν. Ο 30χρονος, έχει ύποπτη παρουσία και στο κράτος της Μέσης Ανατολής, ενώ φέρεται να είχε και σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Στις επικοινωνίες του με τους εν Ελλάδι τρομοκράτες, εξέφραζε την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν είχαν χτυπήσει ακόμα τον στόχο, με τους Πακιστανούς να του λένε ότι δεν έβρισκαν πρόσβαση σε οπλισμό, οπότε, αναζητούσαν από κοινού άλλους τρόπους για να αιματοκυλήσουν τους Εβραίους.

Σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις τους στην αντιτρομοκρατική, οι δύο Πακιστανοί παραδέχονται πως είχαν επικοινωνίες με τον 30χρονο ομοεθνή τους στο Ιράν, όμως αφήνουν θολό το θέμα της τρομοκρατίας. Ολα πάντως, θα τα πουν στον ανακριτή, όπου θα οδηγηθούν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...