Κοινωνία

Τέμπη: Αυτά είχε εντοπίσει ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο- Τι έλεγε δύο ώρες πριν το δυστύχημα (Βίντεο)

Το πρόσωπο – «κλειδί» για την ολική επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, ήταν, ως φαίνεται, ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Στραβελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open,  επισημαίνοντας πως ο τραγικός θάνατος του διευθυντή δεν συνδέεται με κανέναν… ύποπτο τρόπο με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο 66χρονος, ο οποίος «κρατούσε» την κυκλοφορία και την ασφάλεια του ΟΣΕ, δύο ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο, ήταν σε επικοινωνία με κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού.

Οπως ανέφερε το εν λόγω στέλεχος στην επικοινωνία του με το Open, ο 66χρονος τού είπε πως είχε βρει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η κυκλοφορία των τρένων με ασφάλεια.

Σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν δίνει άδεια χρήσης του GSMR -του σύγχρονου, δηλαδή, συστήματος, επικοινωνίας των μηχανοδηγών μεταξύ τους και με τους σταθμάρχες- η ΡΑΣ.

Ο διευθυντής κυκλοφορίας τού είπε επίσης, ότι εντόπισε ένα άρθρο στον κανονισμό, που λέει ότι ο ΟΣΕ θα έχει την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του συστήματος που πιάνει και μέσα στα σήραγγες, κάτι που θεωρούσε πως θα έδινε τη λύση για την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά του, το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ τού είπε μόλις φτάσει στον προορισμό του να τού στείλει το επίμαχο άρθρο, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Κάτι που, δυστυχώς, δεν στάθηκε δυνατό, εξαιτίας της αναπάντεχης απώλειας του 66χρονου στο θανατηφόρο τροχαίο με τη μοτοσικλέτα του. Ο Νίκος Στραβελάκης πρόσθεσε πως όλοι στον ΟΣΕ είναι συγκλονισμένοι από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ