Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εμπόλεμες ζώνες Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι πετάνε μολότοφ και σπάνε βιτρίνες- Χάος στα Προπύλαια (Βίντεο)

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και τις αστυνομικές δυνάμεις. Διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου όπου ομάδες κουκουλοφόρων επιδίδονται σε πετροπόλεμο με την αστυνομία.

Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν φανάρια και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα. Η αστυνομία τους απώθησε προς την Ομόνοια και έκανε χρήση χειροβομίδων κρότου- λάμψης στο ύψος της Πατησίων. Η πορεία διαλύθηκε. Νέος γύρος επεισοδίων, όμως, ξέσπασε λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι στα Προπύλαια. 

Οι κουκουλοφόροι κινούνται προς την πλατεία Ομονοίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν κατά πόδας, προσπαθώντας να ανακόψουν τη δράση τους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι όταν και είχε περάσει από το Σύνταγμα το μεγαλύτερο τμήμα της πορείας διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. 

Μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς οι οποίοι κατευθυνόμενοι προς την Ομόνοια έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν καταστροφές.

 

Ένταση υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη μετά την πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα στο κέντρο της πόλης. Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία η οποία λάμβανε χώρα στην οδοό Σιατίστης στο κέντρο της πόλης.

Κουκουλοφόροι, κατά τη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη, εισέβαλαν στην κατάληψη Μudo Νoervo που είχε εκκενωθεί πρόσφατα από ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με δεκάδες αντικείμενα, πέτρες και ξύλα, ενώ απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, άτομα παραμένουν εντός του κτηρίου, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει σαφές πως κατάφεραν να ανέβουν στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο. 

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις παραμένουν περιμετρικά του κτηρίου, ενώ πολλά από τα άτομα διαλύθηκαν στα στενά.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ