Κοινωνία

Κούγιας για Τέμπη: "Δεν ασχοληθήκαμε με το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο"

Οι ευθύνες αλλά και τα αίτια για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη εξακολουθούν να αναζητούνται. Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τη δήλωση που έκανε σχετικά με την αιτία που μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας είναι συνήγορος υπεράσπισης σε 11 οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. «Έχω πλέον τη δικογραφία στα χέρια μου από χθες. Από την πρώτη στιγμή, είπα πως πρέπει να ερευνήσουμε σε ποιο συχνότητα σε μετωπικές συγκρούσεις τρένων, έχει προκριθεί έκρηξη και πυρκαγιά», δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος.

«Διαπιστώσαμε και εμείς ό,τι και εσείς. Δεν έχει συμβεί ποτέ σε καμία πυρκαγιά κάτι τέτοιο. Έχουμε μία πρωτοφανή πυρκαγιά μήκους 80 μέτρων όπου πριν από αυτό είχε δημιουργηθεί έκρηξη. Το επιβατικό τρένο δεν μετέφερε τίποτα, όπως διαπιστώθηκε και μένει να δούμε για το εμπορικό τρένο. Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με το πώς και το που φόρτωσε το εμπορικό τρένο και με τι; Ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των προϊόντων;», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έχοντας τη εμπειρία των Τεμπών που για πρώτη φορά μέχρι τον Άρειο Πάγο εφαρμόστηκε η διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών. Εκεί καταδικάστηκαν όλοι οι υπεύθυνοι. Βεβαίως υπάρχει, η πράξη των σταθμαρχών αλλά πρέπει να δούμε και γιατί συνέβη η έκρηξη. Ζητάμε να διερευνηθεί. Οι δυο εφέτες ανακριτές μπορούν ορίσουν πραγματογνώμονες για το γιατί έγινε η έκρηξη. Τα περισσότερα θύματα έχουν εξαϋλωθεί. Το θέμα αυτό θέλει επιστημονική διερεύνηση», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...