Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ζεφύρι: Εκτός κινδύνου το 5χρονο κοριτσάκι που δέχθηκε σφαίρα

Επιπόλαιο είναι το τραύμα το μηρό για το 5χρονο κοριτσάκι που πυροβολήθηκε από άγνωστο άνδρα στο Ζεφύρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, το κοριτσάκι έπαιζε σε οικόπεδο, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όταν ξαφνικά δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στον μηρό από άγνωστο άτομο που πυροβόλησε στην περιοχή.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr υπήρξε τσακωμός ανάμεσα σε δυο οικογένειες Ρομά με τη μια να βγάζει όπλο. Η ΟΠΚΕ βρήκε δυο κάλυκες στο σημείο.

Την ίδια στιγμή, έχουν συλληφθεί από δυνάμεις της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο σημείο ο πατέρας και ο 26χρονος γιος που ευθύνονται για τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι Ρομά κι ο πατέρας ήταν αυτός που έδωσε το όπλο στον γιο του για να πυροβολήσει.

Οι δύο οικογένειες μένουν σε διπλανά σπίτια και οι σχέσεις τους είναι κακές, με τους τσακωμούς μεταξύ τους να είναι συχνοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Το σοβαρότατο, νέο περιστατικό πυροβολισμών στην Δυτική Αττική, σημειώθηκε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 57 στο Ζεφύρι, όπου βρίσκονται τα δύο σπίτια και ανάμεσα τους η αλάνα όπου κατά κανόνα παίζουν παιδιά.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, στάθμευσε στον αριθμό 51 της ίδιας οδού και πυροβόλησε τέσσερεις φορές με πιστόλι προς ένας από τα δύο σπίτια, με αποτέλεσμα ένα από τα βλήματα να εποστρακιστεί και να τραυματίσει το κοριτσάκι.

Οι αρχές ερευνούν διεξοδικά την υπόθεση ανακρίνοντας τους δύο συλληφθέντες, πατέρα και γιο.

Υπενθυμίζεται ότι το πιο τραγικό περιστατικό που έχει σημειωθεί στη δυτική Αττική ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του μικρού Μάριου στο Μενίδι. Το 11χρονο παιδί βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του στις 8 Ιουνίου του 2017 όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα.

Aρχικό κείμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ανήλικο παιδί το οποίο είχε πάρει το όπλο του πατέρα του φέρεται να είναι το άτομο που νωρίτερα άνοιξε πυρ στην περιοχή του Ζεφυρίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στο μηρό ένα 5χρονο κορίτσι που έπαιζε στο σημείο.

Όπως λέει ο θείος της μικρής στο protothema.gr, το παιδί είχε στα χέρια του το όπλο του πατέρα του, είχε βγει στο μπαλκόνι και πυροβολούσε. 

Ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα, το 5χρονο κορίτσι έπαιζε σε μια αλάνα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και μια απο τις σφαίρες καρφώθηκε στο πόδι του.

Ο θείος της 5χρονης επέρριψε ευθύνες στον πατέρα του ανήλικου και στον ανήλικο ισχυριζόμενος ότι σημάδευε τα παιδιά που έπαιζαν στην αλάνα. «Έριχνε στο ψαχνό» είπε μεταξύ άλλων.

Το παιδί μετέφεραν αιμόφυρτο οι γονείς του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο σημείο βρέθηκαν από τους αστυνομικούς τέσσερις κάλυκες. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό με πυροβολισμούς σε σπίτια στη δυτική Αττική κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...