Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Νέα Ιωνία: Εντοπίστηκε το όχημα των δραστών στην περιοχή του Γκύζη

Εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα οχήματα με τα οποία διέφυγαν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς στην καφετέρια στη Νέα Ιωνία χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα όχημα Μερσέντες τύπου τζιπ το οποίο ήταν κλεμμένο.

Από την πρώτη στιγμή μετά το επεισόδιο στην καφετέρια στην οδό Κασταμονής, η αστυνομία είχε μαρτυρίες για το συγκεκριμένο όχημα που το είδαν να φεύγει από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

Μέσα από κάμερες ασφαλείας ταυτοποιήθηκε και η πινακίδα κυκλοφορίας και τελικά εντοπίστηκε νωρίτερα το πρωί στην περιοχή του Γκύζη.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το συγκεκριμένο όχημα να φεύγει από το σημείο του επεισόδιου όπως έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Το όχημα έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω έλεγχο στην έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό των δραστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή διέφυγαν και με ένα δεύτερο όχημα.

Το τρίτο αυτοκίνητο των δραστών ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού έμεινε έξω από την καφετέρια αφού οι δράστες δεν πρόλαβαν να το πάρουν. 

Από την μέχρι τώρα έρευνα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φαίνεται να είναι ενοικιασμένο από άγνωστη ωστόσο εταιρεία ενοικιάσεις οχημάτων.

Ποιοι είναι οι δράστες

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι πρωταγωνιστές του αιματηρού επεισοδίου μέσα στην καφετέρια είναι άτομα αλβανικής καταγωγής που εμπλέκονται σε κυκλώματα της νύχτας με μπράβους και διακίνηση ναρκωτικών.

Για κάποιο λόγο τα 7 με 8 άτομα διαφώνησαν για κάτι και ξεκίνησε ο άγριος καβγάς που κατέληξε σε πυροβολισμούς με τραγικό αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός θαμώνα της καφετέριας που δεν είχε καμία σχέση με τα συγκεκριμένα άτομα και το επεισόδιο μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πρόκειται για μέλη δύο διαφορετικών κυκλωμάτων της νύχτας που συναντήθηκαν στην καφετέρια για να λύσουν τις διαφορές τους με την κατάσταση τελικά να φεύγει εκτός ελέγχου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο είναι γνώριμα των αρχών και έχουν ταυτοποιηθεί.

Εικάζεται ότι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στην Αλβανία όσοι μπορέσουν – αν δεν τον έχουν κάνει ήδη – και για αυτό τον λόγο οι έρευνες για τον εντοπισμό τους αναμένεται να επεκταθούν και στη γειτονική χώρα.

Το θύμα

Το θύμα διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένο στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή, δύο ώρες αργότερα.

Πρόκειται για έναν 37χρονο άνδρα, από την Αλβανία, κάτοικο της περιοχές που εργαζόταν ως υδραυλικός και είχε πάει στην καφετέρια προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα ποδοσφαίρου για το Champions League.

Αρχικό κείμενο

Νοικιασμένο από εταιρεία φάντασμα που δεν είναι καταχωρημένη πουθενά και κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή της είναι το αυτοκίνητο το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα στη Νέα Ιωνία όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί τα ξημερώματα με έναν νεκρό.

Οι αρχές που εκτιμούν ότι μάλλον πρόκειται για αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν κάποιοι που ήταν μέσα στο κατάστημα, ενώ δεν αποκλείουν να ήταν μάλιστα και των δραστών, καθώς μέχρι στιγμής δεν μπορούν να εντοπίσουν την πινακίδα κυκλοφορίας τον ιδιοκτήτη του.

Την ίδια ώρα, ο αδελφός του θύματος πήγε το πρωί στο τμήμα ανθρωποκτονιών και έκανε και επίσημα την ταυτοποίηση του ανθρώπου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στην περιοχή, Αλβανό υπήκοο ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι βρισκόταν εντελώς τυχαία στο κατάστημα που έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες - Παράπλευρη απώλεια το θύμα

Υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αρχές ασφαλείας, για να λύσουν το μυστήριο με την συμπλοκή μέσα σε νυχτερινό κέντρο στη Νέα Ιωνία, που είχε ως αποτέλεσμα ένας άνδρας να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τα πράγματα δείχνουν να είναι μέχρι στιγμής αρκετά περίπλοκα, με το επικρατέστερο όμως σενάριο να αναφέρει ότι ο νεκρός άνδρας ήταν θαμώνας στο κατάστημα και δεν είχε καμία σχέση με την παρέα των εφτά ανδρών που άρχισαν να πυροβολούν.

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς επίσης και μιας γυναίκας σερβιτόρας, δίνουν αντικρουόμενες περιγραφές για τα όσα έγιναν μέσα στο κατάστημα.

Οι έξι κάλυκες που βρέθηκαν, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από τι όπλο είναι, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ήταν δυο τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το σενάριο που εξετάζει σοβαρά η ασφάλεια, λίγο πριν τα μεσάνυχτα επτά άτομα μπήκαν στο κατάστημα και κάθισαν σε ένα χώρο που ήταν πιο απομακρυσμένος από τα υπόλοιπα τραπέζια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά και ενώ η σερβιτόρα είχε προλάβει να τους πάει μόνο ποτήρια με νερό, ξαφνικά οι επτά άνδρες σηκώθηκαν να φύγουν και λίγο πριν φτάσουν στην εξώπορτα έπεσαν οι πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο θαμώνας που ήταν μόνος του στο κατάστημα.

Αμέσως μετά όλοι έτρεξαν να εξαφανιστούν, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε το θύμα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε.

Ακόμα τα στοιχεία του παραμένουν άγνωστα, καθώς δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο στοιχείο που να υποδηλώνει ποιος είναι.

Πάντως υπολογίζουν οι αστυνομικοί ότι έχουν να κάνουν με άτομο ηλικίας 35 έως 40 ετών και σήμερα θα αναζητήσουν μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων κάποιο στοιχείο που ίσως τους βοηθήσει.

Για την παρέα των δραστών οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για αλλοδαπούς που προφανώς κάτι δεν πήγε καλά στη συμφωνία που συζητούσαν και κατέληξε στο να ανοίξουν πυρ μέσα στο κατάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...