Κοινωνία

"Έφυγε" ο Πολύβιος Κόσυβας: Είχε σφυρίξει αγώνα μπάσκετ όπου οι αθλητές επέστρεψαν από τα ντουζ για να συνεχίσουν το ματς

Ο Πολύβιος Κόσυβας έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη (18/1) και ήταν από τα μέλη της ομάδας του Σπόρτιγκ στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Σύμφωνα με το www.gazzetta.gr, από το 1977 έως και το 1984 ήταν διαιτητής της Α' Εθνικής, ενώ το τελευταίο ματς που σφύριξε στην καριέρας του ήταν και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στην ιστορία του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Συγκεκριμένα ήταν ένα ματς στο οποίο ο Βασίλης Λιανός του Απόλλωνα είχε ευστοχήσει με τη λήξη του αγώνα από τη μία πλευρά του παρκέ στο αντίπαλο καλάθι και όλοι πίστεψαν ότι οι Πατρινοί είχαν νικήσει με 81-78. Μάλιστα ο κόσμος μπήκε στο παρκέ να πανηγυρίσει, οι ομάδες είχαν κατευθυνθεί στα αποδυτήρια αλλά εκ των υστέρων το καλάθι είχε κριθεί εκπρόθεσμο από τη γραμματεία και τους διαιτητές της αναμέτρησης, τον Πολύβιο Κόσυβα και τον Γρηγόρη Μαργέλη.

Αποτέλεσμα; Οι ομάδες να επιστρέψουν από τα... ντουζ προκειμένου να διεξαχθεί πεντάλεπτη παράταση από την οποία είχε βγει νικητής ο Άρης. Ο Πολύβιος Κόσυβας σφύριξε στο σύνολο 69 αγώνες της (τότε) Α' Εθνικής κατηγορίας.

Μάλιστα ο εκλιπόντας είχε γίνει πρωταγωνιστής και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν ως θεατής του μαραθωνίου είχε βοηθήσει τον βραζιλιάνο δρομέα, Βαντερλέι Ντε Λίμα, ο οποίος προπορεύονταν της κούρσας αλλά ένας θεατής τον είχε ρίξει κάτω! Τότε ήταν άμεση η αντίδραση του Πολύβιου Κόσυβα, ο οποίος τον βοήθησε να σηκωθεί και να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να τιμηθεί μερικά χρόνια αργότερα από την βραζιλιάνικη Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...