Κοινωνία

Κορυδαλλός: Χειρόφρενο στη δράση 42χρονου που έκλεβε αυτοκίνητα – Φωτογραφίες από τα κλεμμένα ΙΧ

Συνελήφθη στον Κορυδαλλό ένας 42χρονος μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνέλαβαν στον Κορυδαλλό τον 42χρονο. Ο συλληφθείς κατηγορείται για «διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται και άλλοι δύο συνεργοί του, ένας 30χρονος αλλοδαπός και ένας 40χρονος Έλληνας.

Το απόγευμα της Πέμπτης (12.01.2023), ο 42χρονος εντοπίστηκε να περιεργάζεται αυτοκίνητο στην περιοχή του Κορυδαλλού. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας όπου και συνελήφθη.

Φωτογραφίες της ελληνικής αστυνομίας από τα κλεμμένα: 

Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση ξεκίνησε τη δραστηριότητα της τουλάχιστον από το 2021.

Συγκεκριμένα τα μέλη της με τη χρήση ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στις πόρτες οχημάτων, τροχούς κοπής μετάλλων, φιάλες οξυγόνου κ.α., αφαιρούσαν κυρίως σταθμευμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ακολούθως, τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία των Νοτίων Προαστίων ή της Δυτικής Αττικής. Μετά από λίγο καιρό και αφού τα κλεμμένα οχήματα δεν είχαν εντοπιστεί, τα μετέφεραν σε χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Πετρούπολης.

Στη συνέχεια, είτε τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και τα έθεταν ξανά στην κυκλοφορία, είτε αφαιρούσαν και επαναχρησιμοποιούσαν σε άλλα οχήματα τα εξαρτήματά τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή του κατηγορούμενου, σε σπίτια και σε διάφορους χώρους στάθμευσης στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι και στο Ίλιον βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* 5 κλεμμένα αυτοκίνητα

* 1 μοτοσικλέτα

* Κλεμμένος κινητήρας

* Κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας

* 3 τιμόνια αυτοκινήτων

* Πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων

* 54 φυσίγγια 

* 260 ευρώ

* 4 κινητά τηλέφωνα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής οκτώ περιπτώσεις κλοπών από τις περιοχές της Πεύκης, της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, του Κερατσινίου, του Χαλανδρίου, του Πειραιά, των Πατησίων και της Βούλας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ