Πάτερ Αντώνιος
Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Στις αρχές Ιανουαρίου θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα βρεθεί λίαν συντόμως ο πατέρας Αντώνιος και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Στις αρχές Γενάρη, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου θα περάσει το κατώφλι των δύο εισαγγελέων, ώστε να λάβει την δικογραφία και να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου έπαιξε η κατάθεση ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στη δομή που ήταν και ο πρώτος που τον κατήγγειλε για ασελγείς πράξεις. Τον 19χρονο επιβεβαιώνει και κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα. 

Από τότε που έγινε η καταγγελία, ψυχολογικά τις πρώτες ημέρες ήμουν πάρα πολύ χάλια. Μέχρι κι αυτή τη στιγμή το άγχος είναι καθημερινό και η ψυχολογία μου δεν είναι πολύ καλή. Βέβαια όσο περνά ο καιρός και βλέπω ότι πολλά παιδιά παίρνουν θάρρος και μιλάνε, χαίρομαι γι’ αυτό. Όλοι εμείς τα παιδιά, την αλήθεια μας λέμε. Κανένας δεν έχει βγει κι έχει πει ψέματα. Στην αρχή υπήρχε πολύ φόβος για τη μαμά μου και για το σπίτι. Ευτυχώς όμως δεν έχει γίνει κάτι εναντίον μας, οπότε μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι σχετικά καλά» είχε δηλώσει στην εκπομπή T-live.  Ο ιδρυτής της Οργάνωσης καλείται επίσης ως ύποπτος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών καθώς όπως προέκυψε μέσα από καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων, οι ξυλοδαρμοί, οι τιμωρίες και η καταναγκαστική εργασία ως μέσο σωφρονισμού των παιδιών ήταν  κεντρική γραμμή με εντολή του πατρός Αντωνίου

 
 

Καλούνται κι άλλοι 7 υπάλληλοι της δομής

Εκτός του παπά, καλούνται σε ανωμοτί εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές άλλοι επτά υπάλληλοι σε δομές της Κιβωτού-τρεις στην Αθήνα, δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο. Οι έξι ως ύποπτοι για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά και μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό φιλοξενούμενο παιδί που είχε τραυματιστεί, ως όφειλε. Όλες οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν την 3ετία 2020-2022.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία, διώκονταν ως κακουργήματα. Από το  2019, είναι πλημμελήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι φερόμενοι ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, έχουν κληθεί να εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...