Κοινωνία

Μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές στο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»-Πυροσβέστες ντυμένοι Αγιοβασίληδες μοίρασαν δώρα από αέρος

Τα μέλη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ διοργάνωσαν μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή και με τον τρόπο που έφτασαν στο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» κατάφεραν να σκορπίσουν χαμόγελα στους μικρούς ήρωες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα», πραγματοποιήθηκε μια μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον αληθινό Αϊ Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, και το άναμμα του πιο φωτεινού και αισιόδοξου χριστουγεννιάτικου δέντρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης το βράδυ, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους πυροσβέστες να πραγματοποιούν επίδειξη επιχειρήσεων, καθώς η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος παιάνιζε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ο Άγιος Βασίλης και οι καλικάντζαροι μοίρασαν δώρα στο προαύλιο του νοσοκομείου και «ιπτάμενοι» πυροσβέστες κατέβαιναν με σχοινιά από όροφο σε όροφο για να μοιράσουν δώρα. Τα παιδιά χάρηκαν και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Πυροσβεστική: Για τέταρτη δοαδοχική χρονιά η εκδήλωση στο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»

Τους «ιπτάμενους» Αγιοβασίληδες που προσγειώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας, υποδέχτηκαν οι μικροί ασθενείς με τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και Π&Α Κυριακού, Εμμανουήλ Παπασάββα, τη γενική γραμματέα του συλλόγου, Τζωρτζίνα Έλληνα, και τον συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αττική, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, ως εκπρόσωπο του αρχηγού Π.Σ., αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, συνοδευόμενο από τον Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Μπαλάφα.

Η κυρία Έλληνα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης δήλωσε: «Είναι χαρά μας που υποδεχόμαστε τους πυροσβέστες μας. Σας ευχαριστούμε γιατί ήρθατε να σκορπίσετε χαμόγελα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα". Συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείται στην κοινωνία. Τις καλύτερες ευχές μας για τη νέα χρονιά! Χρόνια Πολλά!»

Στη συνέχεια, ο κύριος Νιάφας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Νοιώσαμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να παρευρεθούμε σήμερα στο χώρο που η λέξη «ΕΛΠΙΔΑ» είναι ουσιαστική για το μέλλον της κοινωνίας και κυριολεκτική για τα παιδιά που φιλοξενούνται εδώ. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε κοντά σας, γιατί η καθημερινή σας προσπάθεια, μας εμπνέει και μας δείχνει την οδό για να επανεκτιμήσουμε την αξία όσων θεωρούμε δεδομένα. Είναι για εμάς σημαντικό να νοιώθουμε απλά χρήσιμοι στην τεράστια δική σας προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε. Χρόνια πολλά σε όλους! Συγχαρητήρια για ό,τι κάνετε!».

Αμέσως μετά, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες να ηχούνται από την μουσική μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τους «ιπτάμενους» πυροσβέστες να κατεβαίνουν με σχοινιά από όροφο σε όροφο, αλλά και από την πυροσβεστική κλίμακα, χαρίζοντάς τους δώρα. Σε αυτή τη χριστουγενιάτικη ατμόσφαιρα, οι πυροσβέστες εισέπραξαν τα ομορφότερα χαμόγελα από όλα τα παιδικά πρόσωπα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κύριος Παπασάββας ευχαρίστησε τον κύριο Νιάφα και του ανέφερε ότι «με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τους «ιπτάμενους Αγιοβασίληδες», που για μια ακόμη φορά επισκέφτηκαν το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" για να χαρίσουν στα παιδιά μας και στις οικογένειές τους μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με πλούσια δώρα και εκπλήξεις. Θερμές ευχαριστίες στο Πυροσβεστικό Σώμα για το πολύτιμο έργο του και για το μοναδικό θέαμα που χάρισαν στους δικούς μας ήρωες!!!».

Η συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα», με πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού Σώματος και με στόχο να φτάσει παντού το μήνυμα της αγάπης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας για τη Νέα Χρονιά.

Δείτε βίντεο από Πυροσβεστικό Σώμα Τμήμα Τύπου & Επικοινωνίας:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ