Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έχουν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όγκοι σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα: Η ανακοίνωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την απόφαση

Με αφορμή τη δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την κινητοποίηση στην καθαριότητα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καθήκον του Δημάρχου είναι η ευημερία της πόλης. Γι’ αυτό και σήμερα καταθέσαμε αγωγή κατά της αποχής των εργαζόμενων από την καθαριότητα. Συγκεκριμένα, υποβάλαμε αγωγή κατά της απόφασης μειοψηφίας των εργαζομένων, για να προστατεύσουμε την πόλη και από τον κίνδυνο μιας αποχής διαρκείας.

Όταν στο ζύγι μπαίνουν η καθαριότητα της πόλης και η δημόσια υγεία, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Εμείς πότε δεν βρεθήκαμε και δεν θα βρεθούμε απέναντι από τους εργαζόμενους. Ίσα - ίσα ικανοποιήσαμε διαχρονικά τους δίκαια αιτήματα και θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στο μέλλον.

Η πόλη όμως δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να κρατείται όμηρος -ούτε η διοίκηση του Δήμου εκβιάζεται από μικρές μειοψηφίες.

Η Θεσσαλονίκη κοιτά με αισιοδοξία στο μέλλον. Κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω σε παλιές συνταγές και παλιές ξεπερασμένες τακτικές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ