Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο! Βρεφονηπιοκόμος χαστούκισε παιδάκι

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που δείχνει την καταδικασθείσα βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει ένα από τα παιδάκια.

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, φαίνεται η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και 9 μηνών χωρίς αναστολή μετά τις αποκαλύψεις για κακοποιητική συμπεριφορά, να χαστουκίζει ξαφνικά παιδάκι και στη συνέχεια να το τραβά από το χέρι. 

Την ίδια στιγμή, δεκάδες γονείς ψάχνουν αν και τα δικά τους παιδιά είχαν κακοποιηθεί από τη βρεφονηπιοκόμο, η οποία εργαζόταν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επί 26 ολόκληρα χρόνια. 

Η 47χρονη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.

Οι καταγγελίες 

Η πρώτη καταγγέλουσα κατέθεσε στο δικαστήριο, πως η 47χρονη χτυπούσε τα παιδιά, φώναζε σε αυτά όταν γκρίνιαζαν, αν δεν έτρωγαν το φαγητό τους ή αν δεν κοιμόντουσαν. 

«Τα χτυπούσε με το χέρια της στο πρόσωπο και στα ποδαράκια. Όταν την έβλεπαν τα βρέφη κοκάλωναν. Κάποια στιγμή ένα αγοράκι της ζητούσε να φάει και τον χτύπησε στο κεφάλι, ακούμπησε στον τοίχο και έπεσε κάτω. Χτυπούσε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο και στο σώμα για να κοιμηθεί. Άλλο το χτύπησε στο πρόσωπο με το χέρι της γιατί δεν έτρωγε . Ένα κοριτσάκι έκλεγε όταν το αλλάζαμε και την χτύπησε στο σώμα. Μια φορά πέρασε από δίπλα και την κλώτσησε, έπεσε κάτω. Ένα άλλο κοριτσάκι γκρίνιαζε αρκετά και τη χτύπησε στο πρόσωπο επειδή δεν κοιμόταν. Σε άλλο κοριτσάκι, στην αλλαγή της πάνας ή την χτυπούσε ή την τσιμπούσε για να σταματήσει να κλαίει», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

Η κατηγορούμενη στην απολογία της υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι καταγγελίες σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθείς και ότι στα 28 χρονια που ασκεί το επάγγελμα, ουδέποτε έχει χτυπήσει κάποιο ανήλικο. «

Η καταγγέλλουσα με φθονούσε. Αισθανόταν παραγκωνισμένη. Έχω σοκαριστεί από τις καταγγελίες. Αγαπάω τα παιδιά και τη δουλειά μου. Δεν θα συμπεριφερόμουν ποτέ με αυτό τον τρόπο. Τα αρνούμαι όλα. Με παρουσιάζουν ως ένα τέρας. Την παραμικρή γρατζουνιά να δω ενημερώνω τις μαμάδες. Είναι σκευωρία, από την καταγελούσα που παρέσυρε και τα άλλα άτομα. Το έστησε για να πάρει τη θέση μου», είπε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ως μάρτυρας κατέθεσε και η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού βρεφονηπιακού - παιδικού σταθμού της ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία ανέφερε ότι η κατηγορούμενη ήταν άψογη στη δουλειά της και συμπεριφερόταν στα βρέφη με υποδειγματικό τρόπο. 

Εντύπωση προκάλεσε στο δικαστήριο μία βρεφονηπιοκόμος - μάρτυρας, η οποία αν και στην κατέθεσε που έδωσε στην αστυνομία περιέγραψε κακοποιητική συμπεριφορά με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ενώπιον του δικαστηρίου επιχείρησε να ανασκευάσει όσα είπε υποστηρίζοντας ότι θόλωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στους αστυνομικούς.

Για αυτό το λόγο η εισαγγελέας της έδρας έδωσε εντολή να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ούτως ώστε να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της ψευδορκίας. 

Οι δηλώσεις των δικηγόρων 

“Μετά από μία μακρά διαδικασία και μετά από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ακούσαμε για την υπόθεση, αποδείχθηκε πλήρως η τέλεση το αδικήματος από πλευράς της κατηγορουμένης και κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε μια ποινή πλέον των τριών ετών. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, ειδικότερα σε τέτοιους χώρους, όπου είναι μεγάλη ανάγκη να προστατεύονται ανήλικα παιδιά”, δήλωσε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Νίκος Πετρίδης.

«Μετά από μία μακρά διαδικασία και μετά από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ακούσαμε για την υπόθεση, αποδείχθηκε πλήρως η τέλεση το αδικήματος από πλευράς της κατηγορουμένης και κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε μια ποινή πλέον των τριών ετών. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, ειδικότερα σε τέτοιους χώρους, όπου είναι μεγάλη ανάγκη να προστατεύονται ανήλικα παιδιά», πρόσθεσε.

Από την μεριά του, ο δικηγόρος της 47χρονης, Χρόνης Χατζημιχαήλ, ανέφερε ότι «το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, μετατρέποντας την κατηγορία από επικίνδυνη σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή σε αδύναμα παιδιά. Έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι στο Εφετείο θα αλλάξει η απόφαση. Πιστεύω ότι οι δύο από τις συνολικά τρεις καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...