Κοινωνία

Αίγινα: Οι καταθέσεις μητέρας, γιου και των 4 συλληφθέντων για τον άγριο ξυλοδαρμό

Για τη βάναυση επίθεση πέρυσι στην Αίγινα σε βάρος της 67χρονης και του γιου της στο ξενοδοχείο που διατηρούν στο νησί έχουν συλληφθεί τέσσερις άνδρες, οι οποίοι θα απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας (10.10.2022) στον ανακριτή Πειραιά. Αντιμετωπίζουν δώδεκα κατηγορίες, ανάμεσά τους, αυτές της σύστασης συμμορίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η εφημερίδα «Πατρίς» φέρνει στο φως τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Στην τελευταία της κατάθεση, η 67χρονη αποκαλύπτει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η ίδια και ο γιος της:

«Δεν έχω κόντρα με κανέναν άλλο και πιστεύω ανεπιφύλακτα ότι πίσω από την επίθεση σε βάρος μου είναι ο… (ιδιοκτήτης καταστήματος) και ο… με τους οποίους είμαι σε δικαστική διαμάχη με τον καθένα ξεχωριστά. Όμως οι δυο τους ενώ ήταν αντίδικοι τώρα είναι κολλητοί. Με τον ιδιοκτήτη του νυκτερινού κέντρου έχω να μιλήσω από το 2015. Όταν συναντιόμαστε στην είσοδο της πολυκατοικίας δεν μιλάμε. Δέχομαι όμως απειλές και ύβρεις των υπαλλήλων του με τους οποίους δεν έχω καμία γνωριμία και επαφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγινα: «Προσποιήθηκαν τους πελάτες πριν επιτεθούν»

Μετά την επίθεση τα θύματα γυρνούν τον χρόνο πίσω. Ανακαλύπτουν ότι ο τρίτος της παρέας των δραστών είχε πάει το μεσημέρι στο ξενοδοχείο για να εποπτεύσει το χώρο:

«Όταν είμασταν την υποδοχή ήρθε ο ένας από τους τρεις ο οποίος φορούσε μαύρο μπλουζάκι κοντομάνικο, μπλε τζιν μαύρο καπέλο και χειρουργική μάσκα. Εντύπωση μου έκανε ένα τατουάζ που φαινόταν από το μανίκι στο δεξί μπράτσο του. Μας ζήτησε δωμάτιο μιλούσε καλά ελληνικά αλλά η φωνή του μου έμοιαζε με ξένου. Δεν είχαμε δωμάτιο εκείνη τη στιγμή και αποχώρησε γιατί δεν ήξερε αν θέλει δίκλινο ή τρίκλινο. Το βράδυ που μας χτύπησαν εμένα και τον γιο μου δεν ήταν αυτός παρών, ήταν δύο άλλοι σωματώδεις, ο ένας με λευκό μπλουζάκι μακρυμάνικο τζιν βερμούδα και μπεζ καπέλο και ο άλλος με μαύρη βερμούδα μαύρη ζακέτα και μαύρο καπέλο. Και οι δυο φορούσαν χειρουργικές μάσκες, αλλά αυτός με τα μαύρα που με χτύπησε είχε περίεργα τατουάζ στα πόδια και το ένα μου έμοιαζε σαν τον Μίκυ Μάους από τα κινούμενα σχέδια. Από τις κάμερες του ξενοδοχείου είδαμε ότι όταν ήρθε ο πρώτος που αναφέρω το μεσημέρι να κλείσει δωμάτιο, έξω ήταν και αυτός που με χτύπησε αλλά δεν μπήκε στην υποδοχή…».

Ο ξενοδόχος στην κατάθεσή του αναγνωρίζει και εκείνος τα τατουάζ και για την επίθεση κατέθεσε ότι:

«Θεωρώ ότι ήταν ξεκάθαρη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μας, κρίνοντας από τον σοβαρό τραυματισμό της μητέρας μου, ο οποίος παραλίγο να την οδηγήσει στον θάνατο και μετά από τόσον καιρό, περίπου έναν χρόνο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγινα: «Δεν θα έφτανα σε αυτό το σημείο»

Ο ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου και φερόμενος ως ο «εγκέφαλος» της άγριας επίθεσης, από την πλευρά του αρνείται την εμπλοκή. Στην προανακριτική του κατάθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι τα προβλήματα ξεκινούν με την 67χρονη όταν τη σταματά από λογίστριά του:

«Το 2015 διαπίστωσα ότι χρωστούσα 150.000 ευρώ σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες παρόλο που είχα δώσει χρήματα στην λογίστρια μου. Για να μην τσακωθώ αποφάσισα να αλλάξω λογίστρια. Τότε ξεκίνησαν όλα. Επειδή δεχόμουν συνεχώς καταγγελίες για ηχορύπανση πήγα στη ΓΑΔΑ και ζήτησα αντίγραφα των καταγγελιών. Διαπίστωσα ότι ήταν από την 67χρονη. Βέβαια δεν βεβαιώθηκε κάποια παράβαση κατόπιν αυτών των καταγγελιών διότι ήμουν καθόλα νόμιμος. Πολλές φορές μάλιστα είχα αθωωθεί από το δικαστήριο μετά από καταγγελίες που είχα από εκείνη για ηχορύπανση… Εκείνη την περίοδο μιας και ο κύκλος μου είναι μεγάλος λόγω της δουλειάς μου είχα ενημερωθεί ότι ήθελε να μου κάνει κακό χωρίς όμως να μπορέσω να μάθω κάτι περισσότερο. Για τον ξυλοδαρμό της ενημερώθηκα πρόσφατα. Ουδέποτε έβαλα κάποιον να της κάνει κακό Μπορεί η αντιδικία μας να είναι χρόνια, αλλά δεν θα έφτανα σε αυτό το σημείο…».

Αίγινα: «Πήραμε 700 ευρώ…»!

Οι τρεις δράστες στις καταθέσεις τους δεν είπαν από ποιον πήραν την εντολή της επίθεσης, παρά μόνον ο ένας μίλησε για κάποιον από το νυκτερινό μαγαζί, χωρίς όμως και πάλι να τον κατονομάζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο ένας δράστης πήρε 500 ευρώ, ο δεύτερος 200 ευρώ και ο τρίτος ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε χρήματα. Ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε ότι γνωρίζει κάποιους απ’ τρεις, αλλά ως πελάτες….

Ουσιαστικά τους δράστες εκτός από τα… τατουάζ, «πρόδωσαν» και τα ρούχα τους, καθώς έγινε αντιπαραβολή με το οπτικό υλικό που είχαν συλλέξει οι αρχές από τις κάμερες του ξενοδοχείου.

Οι δράστες, πάντως, δεν έκαναν πίσω, ούτε όταν είδαν το μικρό παιδί του γιου της 67χρονης. Είχαν πάρει την εντολή και έπρεπε να την εκτελέσουν!

Το τραγικό είναι ότι το μικρό για αρκετό καιρό μετά, παρακολουθούνταν από παιδοψυχολόγο. Μάλιστα αποκαλούσε «κακό κύριο» τον άνθρωπο που χτύπησε τη γιαγιά του!

«Θέλω να τιμωρηθούν οι δράστες», αναφέρει στην κατάθεσή της η 67χρονη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήταν ξεκάθαρα απόπειρα ανθρωποκτονίας…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ