Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ζωγράφου: Πως έκαναν τις συνεννοήσεις για τη διακίνηση ναρκωτικών - (βίντεο)

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δράση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τις φυσικές παρακολουθήσεις, είχαν βάλει στο στόχαστρο τους τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα sms, αλλά και τους διαλόγους των κακοποιών στα social media, σύμφωνα με το newsit.gr.

Στις περισσότερες από αυτές, που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί μιλούν δύο μέλη της δεύτερης συμμορίας, τα οποία πολλές φορές χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον 24χρονο Α.Σ. και για τον 21χρονο Β.Β., οι οποίοι μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα έμεναν εντός της παλιάς φοιτητικής εστίας της Πολυτεχνειούπολης. Στην πρώτη συνομιλία τους, που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, υποδηλώνεται η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών που μπορεί να διατεθεί προς πώληση.

Α.Σ.: Πόσα θες εσύ σήμερα για να είσαι οκ, έχω ένα 60 σύνολο. Στην Σοφία θα είμαι

Β.Β.: 40

Α.Σ: οκ

Β.Β.: Πέρνα μια από εδώ γιατί δεν ξέρω τι ώρα θα ξυπνήσω

Τα δύο άτομα ξαναμιλούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Α.Σ.: Πόσο είμαστε μαζί;

Β.Β: 125 la (δηλαδή 125 γραμμάρια άγνωστης ναρκωτικής ουσίας)

Α.Σ: Θα σου στείλω να έρθεις μετά την δουλειά γιατί είμαι σερί και αν με πάρει ο ύπνος θα ξυπνήσω αύριο

Τα συγκεκριμένα δύο μέλη απ’ ότι φαίνεται έχουν τακτές χρονικές συνομιλίες με στόχο την διάθεση ναρκωτικών ουσιών. Σε άλλο ένα διάλογό τους γίνεται αναφορά για μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Α.Σ.: Φεύγω λούτσα

Β.Β.: δεν μπορώ

Α.Σ.: Τα έχω σπίτι ρε, απλά μην πάω τώρα. Να περάσω έξω από κίτρινες μπαμ μπαμ; Λίγο βγάλε δεν με πειράζει.

Β.Β.: Έλα, ολόκληρο και φέρ το αύριο.

Α.Σ.: οκ βγες

Β.Β: από ποια μεριά;

Α.Σ: Θωμά

Β.Β.: εκεί ή mount; που είσαι;

Α.Σ: Παίδων

Σε έναν διάλογο που γίνεται πάλι μεταξύ των συγκεκριμένων ατόμων ο Α.Σ. λέει στον συνομιλητή του να ειδοποιήσει τον Α.Π. καθώς τον θέλει ο αρχηγός.

Α.Σ: πες στον Α τον θέλει (ο αρχηγός) πάνω οπωσδήποτε

Β.Β.: πήγε σπίτι

Α.Σ: αν μπορείς πάρε τηλ. Γιατί μου είπε οπωσδήποτε

Ο 24χρονος Α.Σ. στη συνέχεια, μιλάει με το άτομο που έχει ζητήσει ο αρχηγός και κανονίζουν να του δώσει μικρή ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Α.Σ: δεν απαντάει

Α.Π.: αν απαντήσει στειλ του

Α.Σ: έχετε τίποτα;

Α.Π.: δεν μπορεί να σε πάρει, θες να έρθεις κίτρινες;

Α.Σ: μπορείς να βρεις ένα μισό και να τα δώσω εγώ; γιατί δεν έχουν φύγει οι δικοί μου. Να το κάνουμε όπως χθες και τα χρωστάω

Α.Π.: Τέτοια ώρα δύσκολο, μπορείς να βγεις κίτρινες; έχουμε εμείς λίγο

Α.Σ.: που θα είστε; δεν θα είμαι για πολύ

Μάλιστα όπως προκύπτει από άλλη συνομιλία τους, δίνουν ραντεβού στην εστία, καθώς η κωδική ονομασία 9 αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης.

ΑΠ.: που είσαι;

Α.Σ: 9ο

Α.Π.: κατέβα μια έρχεται ο ένα να του δώσεις κάτι κλειδιά

Α.Σ: πες; 9 πίσω γκαράζ

Α.Π: έρχεται ξέρω εγώ

Ο 24χρονος Α.Σ. μέσω του instagram συνομιλεί με ένα ακόμα μέλος της οργάνωσης και γίνεται λόγος για την αγορά ενός κιλού ναρκωτικής ουσίας.

Α.Σ: θα κάνουμε τίποτα, εγώ κάτι λίγα έχω για τώρα. Έχουν μείνει

V.Q.: θα πάω σπίτι, γιατί έχουμε γ@ θέλει και λίγο στοπ

 

Α.Σ: θα το πετάξουμε ένα στοπ 1 βδομάδα μαζί να μην αφήνει ο ένας τον άλλον; Γιατί έχεις δίκιο

Α.Σ.: οκ πάρε σπαστό και πες μου να κατέβω να το δώσω το 10 ή μπορείς να πάρεις 1 και του τα δίνουμε

V.Q: δεν μπορώ ένα

Α.Σ: οκ πάρε μισό χώρισέ το και έλα να σου δώσω και αυτό, γιατί δεν κοιμούνται οι δικοί μου.

 «Μπαλάκι» οι ευθύνες για την επιτήρηση και την φύλαξη των φοιτητικών εστιών

«Κρυφτούλι» πίσω από τους νόμους και τις διατάξεις για την φύλαξη των φοιτητικών εστιών.

Σωρεία αδικημάτων με πολλά από αυτά κακουργηματικού βαθμού, περιλαμβάνονται στην δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας στους 23 από τους 32 συλληφθέντες, κατά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, που φέρονται μέλη ομάδων με πλούσια εγκληματική δράση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου βρέθηκαν και κάποιοι συγγενείς τους.

Ο σκληρός κακοποιός «Έσκο» νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας, στον δεύτερο όροφο του Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» επιβεβαίωσε ότι σε βάρος του «Έσκο» εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης, θεωρείται αρχηγικό μέλος σε 3 συμμορίες και έτσι έχουν παρθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα, μετατρέποντας το δωμάτιο του κακοποιού σε φρούριο.

Σε ερώτηση γιατί κι αν άργησε η Αστυνομία να παρέμβει για τη εξάρθρωση αυτών των συμμοριών η εκπρόσωπος εξήγησε ότι μια επιχείρηση της Αστυνομίας για να είναι επιτυχημένη χρειάζεται πολύμηνη προετοιμασία με σκοπό να συλληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και απώτερος σκοπός είναι και η σύλληψη και αρχηγικών μελών, πράγμα που επετεύχθη σε αυτή την περίπτωση.

Σχετικά με την 22χρονη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, ανάμεσα στα υπόλοιπα 32 άτομα,  η εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε: «Ο ρόλος της ήταν του πληροφοριοδότη».

Η κα. Δημογλίδου επιβεβαίωσε ότι οι περισσότεροι δράστες που συλλήφθηκαν στην πρόσφατη έφοδο της Αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης έχουν ξανά συλληφθεί σε παρελθόντα χρόνο, εκτίουν την ποινή τους και είναι πάλι έξω.

Δείτε το βίντεο από το Mega

 

Ο κ. Δέρβος, πρόεδρος Ιδρύματος Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης υποστήριξε: «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς ανήκει στα πανεπιστήμια, και το Ίδρυμα Νεότητας σχετίζεται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των οικονομικών δαπανών των σπουδαστικών και φοιτητικών εστιών. Δεν είναι υπεύθυνο το ίδρυμα για τις εστίες από το 2011».

«Αυτό σημαίνει» εξήγησε ο κ Δέρβος ότι «ανά πάσα ώρα και στιγμή το ποιος είναι μέσα στις εστίες και τι συμβαίνει μέσα σε αυτές, το γνωρίζει μόνο το Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ