Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ζωγράφου: Πώς η δόκιμη αστυνομικός ειδοποιούσε τη συμμορία ότι επίκειται επιχείρηση (βίντεο)

 

Για τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οι οποίοι όπως προκύπτει από την δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, ξεκίνησαν να παρακολουθούν την σκληρή ομάδα του Αλβανού «Έσκο» ή Julio από τις 11 Ιουλίου 2021, η 22χρονη δόκιμος αστυφύλακας που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, είναι ο άνθρωπος που αποτελούσε το «βαθύ λαρύγγι» της εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε το βίντεο του Mega


Μάλιστα είναι το ίδιο πρόσωπο όπου είχε ακυρώσει αστυνομικές επιχειρήσεις για την σύλληψη των Αλβανών, που είχαν μετατρέψει τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου σε φωλιά κακοποιών. Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν που αναφέρεται στην σελίδα 7 της μίας εκ των τριών δικογραφιών που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά το «ξεδόντιασμα» των οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις 28 Ιανουαρίου 2022 η νεαρή ενημερώνει με κωδικοποιημένο τρόπο τον κακοποιό Βασίλ ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση:

«Με δεδομένη την απόκρυψη, και σχεδόν καθημερινή διαμονή του «Έσκο» ή Julio στο χώρο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σε διάφορα δωμάτια των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, ο ανωτέρω εντοπίστηκε εκ νέου από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας στις 28 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:30 να εισέρχεται μόνος του σε πολυκατοικία επί της οδού Παπάγου. Οικία στην οποία διαμένει η οικογένειά του.

Περί ώρα 21:30 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετέβησαν στο ΑΤ Ζωγράφου με σκοπό την προετοιμασία των δυνάμεων για επικείμενη επιχείρηση σύλληψης του φυγόποινου Ferhati Ermin. Εκείνη τη χρονική στιγμή στο ΑΤ Ζωγράφου ήταν η δόκιμος αστυφύλακας. Στις 00: 02 ώρα της 29 Ιανουαρίου 2022 η δόκιμη αστυφύλακας επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Βασίλη Βασίλ κι απ’ τη συνομιλία προκύπτει ότι τον ενημερώνει με κωδικοποιημένη ορολογία ότι επιτηρούνται από αστυνομικές αρχές ο Ferhati Ermin. Στην συνομιλία με αριθμό α/α 2356 στο cd 41 «Vasil» παρατίθεται κομμάτι συνομιλίας:

 

Αυτός είναι ο σεσημασμένος κακοποιός που στις 2 Ιουνίου του 2012 δολοφόνησε δίχως κανένα δισταγμό, τον 30χρονο σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη στην Καισαριανή.

Θείος του φερόμενου ως αρχηγού των συμμοριών που είχαν ως ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη, εκεί, όπου μετά την απόδρασή του το 2019 από το μεταγωγών, φέρεται να βρήκε καταφύγιο.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Στο Live News μιλά αποκλειστικά ένας συγγενείς του άτυχου σεφ, που ξεψύχησε στην πυλωτή του σπιτιού του γιατί αυτός ο αδίστακτος κακοποιός, είχε βάλει στο «μάτι» το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του.

«Θέλησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο του συγχωρεμένου του Νικόλα, πήγαν να το πάρουν από την πυλωτή της πολυκατοικίας στη Καισαριανή. Έκαναν κάποιο θόρυβο, αν θυμάμαι καλά, χτύπησε ο συναγερμός ή η κόρνα του αυτοκινήτου κατά λάθος. Κατέβηκε ο Νικόλας καάτω, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την εργασία του. Έγινε συμπλοκή με τους αυτούς τέσσερις εκεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 32χρονος αδερφός του Νίκου Παπουτσιδάκη έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού δέχτηκε κι εκείνος σφαίρες πυροβολισμούς στην κοιλιά του.

«Το άκουσε ο αδερφός του με την μάνα του, κατέβηκαν και οι δύο από τον πρώτο όροφο του σπιτιού και την ώρα που κατέβαιναν είχαν πυροβολήσει τον Νίκο και τον είχαν σκοτώσει, τον εκτέλεσαν ενώ ήταν πεσμένος κάτω και κατεβαίνοντας πυροβόλησαν και την μάνα και τον άλλο γιο».

Δείτε το βίντεο του Mega

Ο δολοφόνος του νεαρού μάγειρα μετά τη πράξη του διέφυγε στο εξωτερικό και τρία χρόνια αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ελβετία. Ωστόσο, το 2019 κατάφερε να δραπετεύσει, μέσα από τα χέρια των αστυνομικών από το μεταγωγών.

«Υπήρχε πάντα ο φόβος. Η οικογένεια ακόμα και τώρα ζει με το φόβο. Κάθε φορά που γινόντουσαν τα περιστατικά αυτά, ήταν πάντα με το φόβο. Δέχονταν κάτι περίεργα τηλεφωνήματα που ήταν ανώνυμα και τα λοιπά. Αλλά πάλι οι άνθρωποι πάντα ζούνε με το φόβο, μην έχουμε κάποια ξαφνική επίθεση ή οτιδήποτε άλλο».

Πριν από λίγους μήνες, ο δολοφόνος του Νίκου Παπουτσιδάκη, εντοπίστηκε στην Αλβανία, συνελήφθη για άλλο αδίκημα που διέπραξε και παραμένει κρατούμενος στις φυλακές εκεί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...