Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ζωγράφου: Το σήμα του «ταύρου» – Η ταυτότητα της συμμορίας με τα όπλα και τα ναρκωτικά (βίντεο)

Με…. κανόνες μαφίας φαίνεται να λειτουργούσαν οι συμμορίες που εξαρθρώθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

Όπως αποκάλυψε το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης Μαρίνος Αλειφέρης οι σπείρες της Πολυτεχνειούπολης είχαν συγκεκριμένο σύμβολο με το οποίο “σημάδευαν” την περιοχή τους.

Μάλιστα προκειμένου να δυσκολέψουν το έργο των Αρχών τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες στις μεταξύ τους συνομιλίες.

H κωδική ονομασία για τους αστυνομικούς ήταν «σκυλιά» ή «μαύροι», η κάναβη «Mall», ενώ η κοκαΐνη είχε την κωδική λέξη «κυρία».

Σημαντικός ήταν ο ρόλος της δόκιμης αστυνομικού, η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της συμμορίας ενώ στο παρελθόν είχε «γλιτώσει» από τη σύλληψη τον αρχηγό της συμμορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, στις 28 Ιανουαρίου η αστυνομία είχε πληροφορίες πως ο 30χρονος βρισκόταν σε πολυκατοικία της λεωφόρου Παπάγου και λίγο αργότερα άνδρες της ΟΠΚΕ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου εκεί όπου υπηρετούσε η δόκιμη αστυνομικός.

Η συμμορία είχε απαγάγει παιδί δημοσιογράφου

Μία αποκάλυψη αναφορικά με το παρελθόν της συμμορίας που αφορά την απαγωγή ενός παιδιού έκανε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Μιλώντας στην εκπομπή οι γονείς του θύματος περιέγραψαν το περιστατικό το οποίο συνέβη πριν από 3 χρόνια, όταν το παιδί τους ήταν 17 ετών.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας, η συμμορία άρπαξε το θύμα μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη, το πήγε στο χώρο των φοιτητικών εστιών, έσκαψαν έναν λάκκο και το απείλησαν πως θα τον θάψουν, εάν δεν δώσουν οι γονείς του τα λεφτά που ζητούν.

Δείτε το βίντεο από το Mega

 

«Τότε η συμμορία πήρε τα κλειδιά του σπιτιού, εισέβαλλε μέσα και μας λήστεψε…Εμένα με μαχαίρωσαν και με χτύπησαν με πιστόλι και όταν πήραν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, με άφησαν ελεύθερο και φύγανε» ανέφερε το θύμα της συμμορίας, Μάκης Παπαδάτος.

«Έμειναν στο σπίτι μας 20′. Σε αυτά τα 20′ πήραν τα πάντα, μας χτύπησαν, εμένα με απειλούσαν με ένα μαχαίρι, μέχρι και το σκυλάκι μας με ένα μαχαίρι το είχαν» είπε το δεύτερο θύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κακοποιοί για να ελέγχουν ποιος έμπαινε στις φοιτητικές εστίες είχαν τουλάχιστον δυο μέλη τους στην είσοδο του κτιρίου και έκαναν face control.

Οι τρεις εγκληματικές ομάδες διαπιστώθηκε πως είχαν διαπράξει περισσότερες από 100 αγοροπωλησίες ναρκωτικών, δεκάδες ληστείες και κλοπές.

Δυο από τους συλληφθέντες διαπιστώθηκε πως ήταν μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που το 2011 διέπρατταν ληστείες σε σπίτια στα νότια προάστια και παρενοχλούσαν σεξουαλικά τις γυναίκες που έβρισκαν στα διαμερίσματα.

Οι κακοποιοί αυτοί αποφυλακίστηκαν πριν 18 μήνες και κατευθείαν έμειναν στις φοιτητικές εστίες.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων οι Αρχές κατέσχασαν δυο όπλα, μια καραμπίνα, γεμιστήρες, αυτοκίνητα, σιδερογροθιές και ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες που από την πρώτη στιγμή έχουν μεταφερθεί στην ασφάλεια Αθηνών είναι εξαιρετικά προκλητικοί και δεν συνεργάζονται με τις αρχές.

Σήμερα, Πέμπτη μεσημέρι, περνάνε από το αυτόφωρο τέσσερα μέλη των 3 συμμοριών που κατηγορούνται για πλημμελήματα, ανάμεσα στα μέλη είναι και η 22χρονη δόκιμος αστυνομικός, η οποία αρνείται όλες τις κατηγορίες και αναμένεται να ζητήσει τρεις μέρες διορία για να απολογηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές