Κοινωνία

Ημαθία: Άρπαξε από ηλικιωμένους 20.000 ευρώ μέσω απάτης

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από την Τετάρτη (28/9) ένας άνδρας ο οποίος δρούσε σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και κατάφερε να αρπάξει από ηλικιωμένους πάνω από 20.000 ευρώ καθώς τους τηλεφωνούσε και τους έλεγε πως το παιδί τους τραυματίστηκε σε ατύχημα.

Ο άνδρας συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας και κατηγορείται για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, με πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται επειγόντως χρήματα για να χειρουργηθεί.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μεθοδολογία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ προσπάθησαν χθες να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν το τελευταίο δίμηνο τρεις ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και τους απέσπασαν συνολικά 20.750 ευρώ, 5 χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...