Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε και τέταρτη οβίδα στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού

Σύμφωνα με το GRTIMES, αφού βρέθηκε η οβίδα, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο του εργοταξίου και δεν επέτρεπαν τη διέλευση στους περαστικούς, ενώ στο σημείο βρισκόταν και στρατιωτικό όχημα με γιατρό για λόγους ασφαλείας.

Ο στρατός κατά τη διάρκεια εκσκαφής, στο πλαίσιο προληπτικής έρευνας εντόπισε ακόμη μια οβίδα, την τέταρτη συνολικά, την οποία αυτή τη στιγμή απομακρύνει από το σημείο για να την μεταφέρει σε ασφαλές σημείο και να την εξουδετερώσει.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο μέρος είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα τρεις οβίδες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες απομακρύνθηκαν και εξουδετερώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο επί της οδού Λέοντος Σοφού θα ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο. Στη διάρκεια των εκσκαφών που γίνονται παρουσία και αρχαιολόγου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, έχουν βρεθεί τμήματα υπόγειων παλαιότερων κατασκευών, του 20ου αιώνα, τα οποία δεν έχουν αρχαιολογική αξία και ως εκ τούτου κατεδαφίστηκαν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...