Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στο ΚΥΤ Λέρου οι 49 μετανάστες – Εντοπίστηκαν σε παραλία του νησιού

Νεότερη ενημέρωση

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου θα οδηγηθούν οι 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε παραλία βορειοανατολικά της Λέρου όταν το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν καταστράφηκε κατά την προσέγγιση τους στο νησί.

Κατά δήλωσή τους στο σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία επέβαιναν συνολικά 55 άτομα. 

Αρχικό κείμενο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού από το μεσημέρι της Πέμπτης, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, για τον εντοπισμό 6 μεταναστών που επέβαιναν μαζί με άλλους 49 και οι οποίοι διασώθηκαν, σε πνευστή λέμβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η λέμβος βρέθηκε κατεστραμμένη στην ακτή της παραλίας Μπλεφούτι στη Λέρο και σε αυτή την περιοχή εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους οι 49 μετανάστες, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν ότι στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 55 άτομα και επίσης ότι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία.

Οι διασωθέντες, 27 άνδρες, 18 γυναίκες και 4 παιδιά, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής της Λέρου. Κατάγονται απο τη Σιέρα-Λεόνε, την Ουγκάντα, το Σουδάν και την Ερυθραία.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των 6 αγνοουμένων παίρνουν μέρος ένα πλωτό σκάφος και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ενα αεροσκάφος της frontex και λιμενικοί που διεξάγουν έρευνες από ξηράς. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 4-5 Μποφόρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ