Κοινωνία

Κατερίνη: Αθωώθηκαν οι γονείς που είχαν φυλακιστεί για το θάνατο του μωρού τους

Το μόλις 53 ημερών αγοράκι είχε χάσει τη ζωή του στην Κατερίνη, τον Αύγουστο του 2014, με την ιατροδικαστική έκθεση να αναφέρει ότι ο θάνατός του προήλθε από αφυδάτωση και υποσιτισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι γονείς, κάτοικοι σε οικισμό Ρομά της Κατερίνης, κατηγορήθηκαν για το θάνατο του βρέφους και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό (από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου) σε κάθειρξη 8 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συγκεκριμένη ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της, με συνέπεια τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα να οδηγηθούν στις φυλακές (ο πρώτος εξέτισε τα 2/5 και αποφυλακίστηκε, ενώ η δεύτερη αποφυλακίστηκε κατόπιν αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής). Το διάστημα δε, της κράτησής τους τα συνολικά 9 παιδιά τους φιλοξενούνταν σε συγγενείς.

Οι κατηγορούμενοι γονείς αρνήθηκαν την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης, τονίζοντας ότι το νεογνό έπασχε από κάποια απροσδιόριστη πάθηση με συνέπεια να μην μπορεί να δεχθεί το μητρικό γάλα. «Τρέξαμε στα νοσοκομεία, ενδιαφερθήκαμε για την τύχη του παιδιού μας. Όπως φροντίζαμε τα υπόλοιπα παιδιά έτσι φροντίζαμε κι αυτό» επισήμαναν οι κατηγορούμενοι γονείς και πρόσθεσαν ότι γιατρός νοσοκομείου τούς σύστησε ειδικό βρεφικό γάλα αλλά λόγω της οικονομικής αδυναμίας τους δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν. «Απευθυνθήκαμε παντού για βοήθεια» τόνισαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την αθωωτική ετυμηγορία του Δικαστηρίου, το ζευγάρι προσανατολίζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημίωση για το διάστημα της «άδικης κράτησής τους», όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο συνήγορός τους Πασχάλης Χατζηκόντζιος. Ο ίδιος είπε ότι «εάν υπήρχε διάγνωση εν τη γενέσει του δεν θα φτάναμε έως εδώ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...