Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε νέα πορεία κατά της αστυνομικής παρουσίας - Βροχή οι μολότοφ (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

Επεισόδια ξέσπασαν στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Πανεπιστήμιο και την επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Όταν η πολυπληθής πορεία έφτασε στο ΑΠΘ και κινήθηκε εντός του campus, άτομα που αποσπάστηκαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους πλησίον της Σχολής Δασολογίας, άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψεις κρότου λάμψης και χημικών, αλλά και νερού από τον “Αίαντα” για να τους απωθήσουν.

Δείτε βίντεο από το grtimes.gr

Αυτή την ώρα ο κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και ΜΑΤ συνεχίζεται, ενώ φοιτητές που μετείχαν πριν λίγη ώρα στην πορεία έχουν “εγκλωβιστεί” στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και της ομάδας που δημιουργεί επεισόδια προκειμένου να προφυλαχθούν.

Αρχικό κείμενο

Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου και μέλη συλλογικοτήτων, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο κέντρο της πόλης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, τα άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της Καμάρας και λίγο μετά τις 19.30 ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

 

Όπως αναφέρουν, διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) και την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ.

Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι εχθές το βράδυ η αστυνομία έριξε χημικά τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, η συναυλία του Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με παρουσία περίπου 5.000 ατόμων.

Η πορεία πραγματοποιείται την ώρα που στη Θεσσαλονίκη έχει βροχόπτωση. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...